Verdenens 3-bedste U15 pige - Billederne fra Canada i landsholdstrøjen er venligst udlånt af Danhockey

04.05.2008

"Klippet" på www.ishockey.dk

Danmark i top 3

04-05-2008
I forbindelse med IIHFs 100 års jubilæum afholdte man i dag finalerne i IIHF Youth Skills Competition - en talentkonkurrence for ishockeyspillere op til 15 år fra alle IIHFs medlemslande (omkring 60 nationer deltog).
 
Med på isen var de to danske vindere, Thomas Spelling fra Herning og Josefine Persson fra Hvidovre,  og begge opnåede en utrolig flot 3. plads i den hårde konkurrence.
 
Deres topplacering er endnu et udtyk for den fornemme udvikling, som dansk ishockey er inde i, og viser, at den satsning Danmarks Ishockey Union har gennemført i de seneste år virkeligt har båret frugt.

 
Et stort tillykke til de to danske stjerner fra en stolt VM-lejr!

 

 

05.05.2008

"Klippet" på www.danhockey.dk
 

To danske U15-spillere er blandt de tre bedste i verden.
Josefine Persson (Hvidovre) og Thomas Spelling (Herning) blev i dag begge nr. tre i skills konkurrencen, der blev afholdt ved dette års VM.

Det er begge to lovende spillere, der har brugt de sidste fire dage i Quebec, og i dag skal overvære danskernes skæbnekamp mod Italien.

- Det var fedt og en god oplevelse, sagde Josefine Persson, der selv følte det gik rigtig godt, undtaget lige i skudkonkurrencen, hvor hun kun scorede i et ud af ti forsøg, og det var skuddene, der blev afgørende for placeringen i top tre.

Hun har set et par kampe, og det er noget andet ishockey, end det hun er vant til hjemme på kvindeholdet i Hvidovre.

- Det er meget mere aggressivt og hurtigere, vurderede Josefine Persson.

Thomas Spelling var drengenes repræsentant i konkurrencen. Og han kom som sagt også på en tredjeplads i konkurrencen.

Han fortæller, at de brugte de to første dage i træningscamp, og den sidste dag blev så brugt på selve konkurrencen.

 - Vi løb mod spillere fra 60 forskellige lande, sagde Thomas, der også kunne fortælle, at kun vinderne fik en præmie for at deltage. Noget DIU straks ændrede på, ved at give de danske deltagere en stav og signeret landsholdstrøje som souvenir.

Thomas synes også, at det ishockey, der bliver vist ved årets VM, er i en lidt anden kaliber end det, han er vant til at se.

- Jeg synes, det er fedt. Det går lidt stærkere end i Danmark, sagde Thomas, der direkte adspurgt ikke rigtig vidst,e hvad han havde af ambitioner med sin sport.

- Det kunne være fedt at komme på landsholdet eller måske komme til Sverige, sluttede Thomas Spelling.