28-03-2014 11:14:07
Dorthe Nøhr


 
Kvindernes VM trup


 Denis Larsen og Poul Munch har udtaget følgende spillere til det kommende VM i Prerov, Tjekkiet fra d. 6.-12. april 2014.

Målmænd
Amalie Joa, Hvidovre
Lisa Jensen, Herlev
Kamilla Lund Nielsen, Linköping

Backs:
Jeanette Langsager, Karlskrona
Malene Frandsen, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Charlotte Densing, Herlev
Simone Jacquet, Aalborg
Sanne Just Jensen, Hvidovre
Michelle Weis, Gentofte
Josephine Asperup, Hvidovre

Forwards:
Julie Gregersen, Hvidovre
Silke Glud, Herlev
Emma Russell, Gentofte
Josefine Jakobsen, Uni of North Dakota
Josefine Persson, Hvidovre
Michele Brix Nielsen, Odense
Caroline Søndergaard, Hvidovre
Nicoline S. Jensen, Castleton State College
Marie Linander Henriksen, Herlev
Katarina Lund Nielsen, Herlev
Josefine Hansen, Shattuck St. Marys

Ledere:
Landstræner Denis Larsen
Ass. træner Poul Munch
Holdleder Mette Østergaard
Materialemand Henrik Jørgensen
Fysioterapeut Siw Myhre
Manager Dorthe Nøhr

Spillerne er i denne weekend samlet i Gentofte og torsdag rejser hele holdet til Prerov, hvor de sidste ting finpudses inden turneringen går i gang. 
 
 

30-01-2014 12:04:17
Dorthe Nøhr


 Kvindelandsholdet møder Norge i Aalborg

Kvindelandsholdet er så småt i gang med at starte forberedelserne mod VM i april.
Holdets første udfordring bliver 2 kampe mod Norge i Gigantium i næste uge.
Den udtagne trup består af landsholdets faste stamme, samt nye unge spillere, som aldersmæssigt endnu ikke helt er VM-klar.
De unge spillere erstatter ved denne samling vores nordamerikanske spillere, som først kommer hjem til VM og det bliver spændende at følge dem i de 2 kampe.

Holdets kaptajn Marie Henriksen og holdets assisterende kaptajn Maria Olausson vil pendle lidt frem og tilbage mellem Aalborg, København og Odense, da de har sagt ja til at være medkommentatorer når DR3, TV2 og TV2 Zulu viser kvindernes kampe ved OL.

Landskampene mod Norge spilles fredag d. 7. februar kl. 19 og lørdag d. 8. februar kl. 17.30 i Gigantium og der er gratis adgang.

Den udtagne trup er:

Målmænd
Amalie Joa, Hvidovre
Martine Terrida, Herlev
Lisa Jensen, Herlev

Backs:
Jeanette Langsager, Karlskrona
Malene Frandsen, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Charlotte Densing, Herlev
Simone Jacquet, AaB
Sanne Just Jensen, Hvidovre
Josephine Asperup, Hvidovre
Michelle Weis, Gentofte
Amalie Andersen, Herning

Forwards:
Julie Gregersen, Hvidovre
Silke Glud, Herlev
Emma Russell, Gentofte
Caroline Søndergaard, Hvidovre
Josefine Persson, Hvidovre
Maria Peters, Odense
Michele Brix Nielsen, Odense
Lilli Pearl Friis, Gentofte
Michelle Kjær Almquist, Herlev
Liv Fjordbak Hansen, IK Aarhus
Marie Linander Henriksen, Herlev

Ledere:
Træner Denis Larsen
Ass. træner Poul Munch
Holdleder Mette Østergaard
Materialemand Henrik Jørgensen
Fysioterapeut Siw Myhre

25-04-2013 12:21:35
Michael Søvsø  

Kvindelandsholdets succes giver genlyd
 

Det danske kvindelandshold har som bekendt nydt en forrygende sæson, der kulminerede med en lige ved og næsten-kvalifikation til OL i Sochi i 2014 og en fremragende andenplads ved Division IA-VM i norske Stavanger. Den måske absolut vigtigste spiller i hele sæsonen var keeper Kamilla Lund Nielsen, der blev kåret til bedste spiller ved VM-turneringen i Norge og ligeledes stod fremragende gennem hele OL-kvalifikationen.

Det gav hende nominering til sæsonens spiller hos European Women's Hockey Journal, der dækker international kvindeishockey. Her blev Danmark ligeledes nomineret til årets hold, og det er i den kommende uge stadig muligt at stemme på både Kamilla Lund Nielsen og kvindelandsholdet via dette link.

http://www.ewhj.org/index.cfm?&hpn=1&sbn=999999&new=1208


Den danske succes giver også genlyd på andre fronter: Marie Henriksen, Kamilla Lund Nielsen og Katarina Lund Nielsen skal for anden gang i sæsonen en tur til østen for at hjælpe et hold fra emiratet Abu Dhabi, der skal medvirke i en turnering i Hongkong. Tidligere på sæsonen spillede trekløveret en succesfuld turnering for Abu Dhabi i Bangkok.


Om denne helt specielle oplevelse fortalte Marie Henriksen i sin tid til Ishockeymagasinet FACEOFF:


- Vores medspillerne var strengt muslimske og skulle for eksempel dækkes totalt til, når træneren skulle ind i omklædningsrummet. Både med tørklæder og lange ærmer. De havde en manager med, der skulle sørge for, at de ikke blev for ivrige, når de kiggede på herrekampe. 


- Vi tog af sted som et hold og så nogle af herrernes kampe. Men manageren overvågede dem hele tiden og sørgede for at holde dem i kort snor, siger Marie Henriksen.


- På en måde var det en underlig oplevelse med mange kontraster. De lever under stramme tøjler, men i omklædningsrummet var de helt fremme i skoene og med på at lave ballade og pjat. Samtidig gik de alle rundt med deres Blackberry-telefoner, og var konstant i gang med dem. Der kunne de næppe holdes fra kontakt med spillere fra herreholdet, funderer Marie Henriksen.


- De fortalte, at hver mand i Abu Dhabi har ret til fire koner, og at de slet ikke må komme i kontakt med en mand, før de bliver gift. I givet fald bliver de tvunget til at gifte sig med vedkommende, ellers kommer begge parter i fængsel. Der var også flere spillere, der ikke havde fået lov at komme med til Bangkok, fordi deres forældre mente, at det ville være skadeligt for dem, forklarer Herlev-spilleren.


Marie Henriksen fik knyttet gode venskaber på holdet. Abu Dhabi-kvinderne – mellem 16 og 20 år – tog godt imod deres gæstespillere, og behandlede de fire skandinaver med stor respekt. 


Nu vender de tre danske kvinder altså tilbage for først at træne med Abu Dhabi-holdet og siden forsøge sig i endnu en turnering. Det er den finske træner Matti Fagerström, som Marie Henriksen kender fra tidligere, der har knyttet kontakten mellem danskerne og araberne. 

 

13-04-2013 21:15:02
Michael Søvsø  

Lyd: Om kvindelandsholdets flotte VM-andenplads
 

Det danske kvindelandshold afsluttede en fantastisk sæson med en overbevisende 6-1-sejr over Letland ved Division IA-VM.

Et fremragende resultat endnu engang mod en modstander, der er højere placeret end Danmark på verdensranglisten. 

Dermed endte Danmark som nummer to ved VM-turneringen i Norge, og ender dermed i VM-regi som nummer 10 i denne sæson. Det var der næppe nogen, der havde troet, da Denis Larsens mandskab indledte med allerførste runde i OL-kvalifikationen i Barcelona tilbage i september 2012. (Foto: Fra kvindelandsholdets Facebook-side)


Hør her, hvad landstræner Denis Larsen havde at sige ovenpå den flotte VM-afslutning. 

 

12-04-2013 23:11:31
Michael Søvsø

K-landsholdet: Stærk sejr over Norge
 

Det danske kvindelandshold stod for endnu et fremragende resultat, da det her til aften blev til en 3-2-sejr i Stavanger over Norge og dermed viste vejen for U18-landsholdet, der i morgen møder selvsamme nordmænd i en afgørende kamp om oprykning.


Henriette Østergaard var på pletten med to scoringer i første periode - det ene i powerplay. Det betød, at danskerne gik til anden periode med en 2-0-føring foran 573 tilskuere i den nye hal i Stavanger. Allerede inden der var gået tre minutter af anden periode havde Norge udlignet den danske føring. 


Men så fik nordmændene en udvisning, og så slog Danmark til i powerplay igen. Den rutinerede back Maria Olausson scorede efter 25 minutter - og det blev kampens sidste mål.


Resultat betyder, at danskerne ligger på en fremragende andenplads med en kamp mod holdet på puljens sidsteplads, Letland, til gode i sidste spillerunde. Den kamp spilles i morgen 12.30. 

For øjeblikket fører Japan puljen med 10 point foran Danmarks 8. Danskerne kan nå at vinde puljen med en sejr over Letland, samtidig med at Japan taber mindst to point mod Østrig. 

 

12-04-2013 14:34:31
Michael Søvsø  

Kvindelandsholdet kan spille frit i aften
 

Det danske kvindelandshold skal igen i aften i ilden ved Division IA-VM i Norge. Danskerne møder værtsnationen Norge, der ligesom de rød-hvide blander sig i topkampen i den jævnbyrdige gruppe. Allerede inden kampen, der spilles 19.30 og kan følges via livestreaming, står det faktisk klart, at de danske kvinder har opnået deres mål om forbliven i Division IA-VM. 


Det skete, da Østrig i dagens første kamp slog Letland uden problemer. Dermed er det allerede inden turneringens sidste fem kampe sikkert, at letterne slutter på sidstepladsen og dermed rykker ned i den tredjebedste VM-kategori. 


Danskerne kan dermed spille helt frit i kampen mod Norge og derefter se, hvad det bliver til i forhold til slutplaceringen. Oprykning til den bedste VM-gruppe er stadig en vild drøm, men med to sejre i de sidste to kampe kan det stadig lade sig gøre, hvis de andre resultater flasker sig. 


Tilbage til de barske realiteter. For i den seneste kamp ved VM tabte Danmark til Østrig, og hvis de rød-hvide overhovedet skal have lov at blande sig i ræset om topplaceringerne, skal der en langt mere koncentreret og fokuseret indsats til mod Norge.


- Vi havde lidt af en offday mod Østrig. Der var vel kun tre-fire spillere, der leverede varen, som de har gjort det meste af sæsonen. Men det var et bevis på, at vi har et ungt hold, der kan svinge lidt engang imellem, siger landstræner Denis Larsen om den kamp, der nu for længst er glemt i den danske lejr. 


- For vi ved, at vi sagtens kan spille op med Norge, hvis vi finder frem til vores spil og vores spilkoncept. Det blev jo klart bevist, da vi spillede træningskampe mod dem op til VM, betoner Denis Larsen.


Her tabte danskerne godt nok 1-4 og 1-2, men tidligere på sæsonen, i OL-kvalifikationen, var det Danmark, der havde skøjten forrest og besejrede nordmændene. 


Så det ligner en helt åben kamp i aften i Stavanger, hvor det vindende hold stadig kan få lov at drømme søde drømme om oprykning, mens taberne vil være henvist til en placering i midten af tabellen.

 

10-04-2013 15:54:16
Michael Søvsø  

Kvindelandsholdet: Nederlag mod Østrig
 

Efter sejren mod Japan i går i straffeslag kom det danske kvindelandshold i dag ned på jorden igen ved Division IA-VM, der for øjeblikket spilles i Stavanger i Norge. 


Denis Larsens mandskab tabte 2-4 til Østrig - et af de hold, som Danmark ellers havde slået i OL-kvalifikationen tidligere på sæsonen. Det danske nederlag til østrigerne var dog også blot et bevis på, at turneringen er og bliver nøjagtig så jævnbyrdig, som de fleste havde ventet. 


Line Ernst reducerede Østrigs føring til 1-2 i midtperioden, mens Henriette Østergaard reducerede til 2-4 i kampens slutfase. 


Resultatet betyder, at alt stadig er helt åbent for de danske kvinder. Der er stadig ikke mere end - formentlig - et enkelt point til at opnå det erklærede mål om forbliven i Division IA, men samtidig kan danskerne også med to sejre i de sidste to kampe ende med en oprykning - alt efter, hvordan resultaterne i de andre kampe kommer til at flaske sig. 


Der er rød-hvid hviledag i morgen, inden danskerne fredag aften møder værtsnationen fra Norge. 

Nordmændene møder i øvrigt Japan i aften i en kamp, hvor hjemmeholdet kan sikre sig et godt udgangspunkt for at tage førstepladsen ved at besejre de japanske kvinder.

 

09-04-2013 20:12:05
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet fik revanche mod Japan
 

Japan var det eneste hold, der overvandt det danske kvindelandshold i OL-kvalifikation. Det var japanerne, der lige nøjagtig snød de rød-hvide for billetten til Sochi i 2014, men i dag fik danskerne revanche. 


Josefine Jakobsen sænkede det afgørende straffeslag i en stærk, dansk 2-1-sejr, der må betyde, at det slet ikke er umuligt for de danske kvinder at gå efter en topplacering i Stavanger.


Omvendt bliver det måske også sporten at holde begge arme nede og begge ben på jorden efter den flotte sejr, for endnu engang var de danske kvinder rent verdensranglistemæssigt totalt undertippet mod solens døtre. Japanerne er pt. nummer 11, mens Danmark er nummer 19. 


Danskerne kom under pres fra kampens start, men som første periode skred frem, overtog Denis Larsens mandskab kampen. 

Det gav kampens første mål, da Charlotte Densing fik fanget en løs puck i den japanske zone og fightede sig til en puck, som hun siden satte ind. Stort selvtillidsboost for danskerne, der i OL-kvalen slet ikke formåede at score mod den stærke modstander. 


Japanerne udlignede efter små 23 minutter, da Kamilla Lund Nielsen måtte se sig passeret af en stærk afslutning, der sad helt perfekt. 

Den danske keeper fra Linköping stod en stor kamp, og selv om danskerne tabte skudstatistikken stort - i alt 39-19 - var de rød-hvide godt med i kampen.  


Overtiden endet uden mål og de store chancer, og så skulle det vigtige bonuspoint og retten til at være bedst indbyrdes afgøres i straffeslag. Efter en japansk scoring skulle Julie Gregersen score for at holde Danmark inde i kampen. 


Hun var iskold og udlignede, og så vendte bøtten i fjerde omgang, hvor Josefine Jakobsen fik sneget pucken ind til 2-1. Derefter reddede Kamilla Lund Nielsen det japanske forsøg. Herligt. 


Keeperen blev kåret som Danmarks bedste spiller, og Danmark er nu kommet det erklærede mål om at etablere sig i Division IA en del tættere.

Vinder danskerne kampen over Østrig i morgen, vil de rød-hvides forbliven i gruppen være sikker, og Denis Larsen og kvinderne kan pludselig begynde at se opad i tabellen. 


Og hvorfor ikke? Tilsyneladende lader det meste sig gøre med dette mandskab.

 

07-04-2013 22:57:37
Michael Søvsø  

Kvinderne holdt fokus gennem 60 minutter
 

Det danske kvindelandshold vandt i dag den første kamp ved Division IA-VM i Stavanger i Norge. Danskerne vandt 2-1 over Slovakiet, og gentog dermed sejren fra OL-kvalifikationen mod nummer 7 på verdensranglisten. 


Sejren blev grundlagt de første 11 minutter, hvor lanstræner Denis Larsens mandskab scorede begge danske mål. Først ved Josefine Jakobsen og siden ved Nicoline Jensen. Efter en halv time reducerede slovakkerne, og derefter sluttede målscoringen. 

- Vi rullede på start med tre solide kæder i hele første periode, og spillerne holdt virkelig fokus på opgaven. Spillerne holdt virkelig fokus på opgaven, og selv om vi foran 2-0, vidste vi, at vi ikke skulle gå ned i tempo. For slovakkerne spiller sig normalt op, som kampen skrider frem, siger landstræner Denis Larsen. 

 

- Skudstatistikken viste, at vi holdt slovakkerne på afstand, men vi kunne godt mærke, at vi manglede lidt defensivt, når vi kun har seks backs til rådighed. Til gengæld spillede vi med stor disciplin gennem hele kampen. Spillemæssigt gik vi lidt ned i 2. og 3. periode, hvor slovakkerne kom bedre ind i kampen uden at være rigtig farlige, lød det fra landstræneren. 


I morgen er det hviledag og tirsdag går det så løs kl. 12.30 mod Japen, og selv om ambitionen "blot" er at blive i Division IA, så er der vel inderst inde drømme om en topplacering.

I givet fald skal Danmark matche tirsdagens modstander fra Japan, der tidligere i sæsonen sikrede sig OL-billetten på bekostning af de rød-hvide - og vel er favorit til oprykningen.

Japan vandt 5-0 over Letland i søndagens åbningskamp.

 

06-04-2013 23:30:18
Michael Søvsø  

Kvindelandsholdet: Tæt VM-turnering i vente
 

Det danske kvindelandshold indleder søndag Division IA-VM i norske Stavanger med kampen mod Slovakiet. Klokken 16 går det løs for danskerne, der nu er tilbage ved "hverdagen" efter det fabelagtige "OL-run", der var tæt ved at skaffe dem en sensationel adgangsbillet til Sochi i 2014. 

Samtlige fem modstandere, som Danmark støder ind i den kommende uge, var også modstandere i OL-kvalifikationen, og det var blot Japan, der kunne besejre danskerne i den sidste afgørende kamp, der sendte japanerne til Sochi på bekostning af landstræner Denis Larsens tropper. 


På den baggrund burde målsætningen jo være en topplacering, men i erkendelse af, at jævnbyrdigheden var udtalt i samtlige kampe i OL-kvalifikationen mod de kommende VM-modstandere, er ambitionen ganske enkelt at holde sig i den næstbedste gruppe, forklarer landstræner Larsen. 


- Vi har et ungt og ganske stærkt hold, som vi gerne vil gerne vil bygge videre på og udvikle. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter hos de næstbedste, siger Larsen.


Måske endda ekstra vigtigt, for medmindre strukturen i kvinde-VM-grupperne bliver lavet om, så er der ikke VM-turneringer i OL-årene. Rykker danskerne ned, kan det altså koste en ekstra omgang i Division IB - og det ville være ærgerligt med det fine kuld af spillere, som dansk kvindeishockey for øjeblikket mestrer. 


Stammen fra OL-kvalifikationen er bevaret og i forhold til den afgørende kval-pulje i Slovakiet endda suppleret op med to af de rutinerede, Christina Andersen og Marie Linander Henriksen. Så forhåbningerne til et godt resultat er solide, og selv om Danmark tabte to testkampe op til VM mod Norge, så var det ikke noget, der fik Denis Larsen til at ryste på hænderne. 


- Det var jævnbyrdige kampe, og der var altså perioder i begge kampe, hvor vi spillede nordmændene i bund. Det var ikke sket for et par år siden, betoner træneren, der forventer en yderst jævnbyrdig turnering i Stavanger.

 

- Vi vil gerne have vores to bedste kæder til at gå forrest, så de kan løfte resten af spillerne, så vi får samtlige folk med til at skabe en god rytme, siger Denis Larsen. 


Mandag får danskerne forstærkning af unge Josefine Hansen, der har spillet High School-ishockey i USA, og både kan supplere back- og angrebslinjen. 


Truppen: 

Målmænd:

Kamilla Lund Nielsen (Linköping)
Amalie Joa (Hvidovre)
Julie Clayton Jakobsen (Odense)


Backs: 

Jeanette Langsager (Odense)
Malene Frandsen (Hvidovre)
Maria Olausson (Herlev)
Charlotte Densing (Herlev)

Simone Jacquet Melby (Aalborg)


Forwards: 

Julie Gregersen (Hvidovre)
Silke Glud (Hvidovre)

Emma Russell (Gentofte)
Josefine Jakobsen (Uni of North Dakota)

Josefine Persson (Hvidovre)
Line Ernst (Hvidovre)
Michele Brix Nielsen (Odense)
Christina Andersen (Herlev)
Julie Jensen (Gentofte)

Nicoline Jensen (Castleton State College)

Marie Linander Henriksen (Herlev)
Louise Hansen (Hvidovre)

Michelle Weis (Gentofte)
Josefine Hansen (Shattuck St. Marys)

Henriette Østergaard (St. Norbert College)

 

31-03-2013 07:16:26
Michael Søvsø  

Kvindelandsholdet tabte også andendagsgildet
 

178 tilskuere overværede lørdag eftermiddag det danske kvindelandshold i endnu et slag mod de norske kolleger, og endnu engang var det nordmændene, der trak det længste strå. Efter 4-1 på førstedagen, blev det 2-1 til Norge i andendagsgildet, men det passer vel meget godt med, at Danmark kan tage revanche ved det kommende Division I-VM i Stavanger. 

I lørdagens kamp førte nordmændene 2-0, inden Aalborg-spilleren Simone Jacquet fik reduceret for Danmark efter små tre kvarter. 

Nærmere kom danskerne altså ikke, og kan nu stille og roligt begynde forberedelserne til VM i Stavanger, der for Danmarks vedkommende begynder 7. april med en kamp mod Slovakiet - et af de hold, som de danske kvinder slog på den fænomenale færd, der næsten endte med en OL-billet tidligere på sæsonen. 

 

29-03-2013 21:32:31
Michael Søvsø  

Kvindelandsholdet tabte testkamp til Norge
 

Der var 153 tilskuere i Gigantium i aften, da Norges kvindelandshold fik revanche for nederlaget i OL-kvalifikationen mod Danmark. Nordmændene vandt 4-1 i en testkamp frem mod VM, der spilles i begyndelsen af april i Stavanger i Norge. 

Josephine Persson - assisteret af Nicoline Jensen og Julie Gregersen. scorede det enlige danske mål, da hun udlignede den norske 1-0-føring efter små 36 minutter. Men nordmændene slog til tre gange i tredje periode - og endte ligeledes med at vinde skudstatistikken 21-13. 

 

Danmark får mulighed for en hurtig revanche, når de to hold mødes i morgen igen. Det er klokken 16 og kampen spilles i ligeledes i Gigantium. 

 

20-03-2013 07:08:53
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet udtaget til testkampe
 

Kvindelandsholdet er udtaget til de kommende testkampe mod Norge, der spilles 29. og 30. marts i Gigantium i Aalborg. Det er forberedelseskampe til Division I-VM, der spilles i Stavanger fra 7.-13. april.

 
Landstræner Denis Larsen sender følgende bruttotrup til Nordjylland:
Målmænd:
Kamilla Lund Nielsen (Linköping)
Amalie Joa (Hvidovre)
Julie Clayton Jakobsen (Odense)
Backs:
Jeanette Langsager (Odense)
Malene Frandsen (Hvidovre)
Maria Olausson (Herlev)
Charlotte Densing (Herlev)
Simone Jacquet Melby (Aalborg)
Forwards:
Julie Gregersen (Hvidovre)
Silke Glud (Hvidovre)
Emma Russell (Gentofte)
Josefine Jakobsen (Uni of North Dakota)
Josefine Persson (Hvidovre)
Line Ernst (Hvidovre)
Michele Brix Nielsen (Odense)
Christina Andersen (Herlev)
Julie Jensen (Gentofte)
Nicoline Jensen (Castleton State College)
Marie Linander Henriksen (Herlev)
Louise Hansen (Hvidovre)
Michelle Weis (Gentofte)

 

2/10/2013 4:43:00 PM
Michael Søvsø

 

OL-drømmen brast for kvindelandsholdet

 

Drømmen brast for det danske kvindelandshold. Eventyret og håbet om en plads ved OL blev tabt mod de hurtige japanske skøjteløbere, der vandt 5-0 i den afsluttende kamp i slovenske Poprad.

Dermed tabte danskerne for første gang i sæsonen en landskamp, og nederlaget mod Japan udvisker ikke indtrykket af en fabelagtig dansk indsats og march frem mod OL, der altså først stoppede ved absolut sidste station.

 

Mere følger...

 

2/9/2013 11:34:00 PM
Michael Søvsø
K-landsholdet:

Japan skyder fra alle vinkler
 

(Foto fra iihf.com) Vi er ude i en absolut finale, når Danmarks kvindelandshold i ishockey søndag eftermiddag møder Japan. Oddsene er klare:


Det hold, der vinder kampen - uanset, om det er i ordinær spilletid, straffe eller forlænget spilletid - er videre til OL i Sochi i 2014. De to resterende mandskaber, Slovakiet og Norge, er slået ud. Det der på papiret skulle have været en finale, bliver altså en kamp uden betydning.


Japanerne, som Danmark møder søndag klokken 14, er et hold, der skyder på alt. Ganske enkelt alt.


I fredagens kamp mod Slovakiet noterede de kvikke asiater hele 62 skud på mål, men det er en kæmpe overdrivelse at kalde bare halvdelen af skuddene for farlige, siger landstræner Denis Larsen, der har nærstuderet videooptagelser af modstanderen det meste af dagen. Han var naturligvis også til stede, da Japan og Slovakiet mødtes fredag.


- Japanerne er gode, men vi har så absolut fornemmelsen af, at vi kan spille op med dem. Så jeg betragter det som en 50/50-kamp - ligesom vores kamp mod Norge (Japan slog Norge 4-3 i turneringens første kamp). Men der er selvfølgelig nogle ting, vi skal være forberedt på, siger landstræner Denis Larsen fra Poprad.


Han nævner japanernes hurtighed som et fokuspunkt. Her skal danskerne forsvare sig med kløgt. Det med skuddene er ligeledes vigtigt. Den danske keeper, Kamilla Lund Nielsen, har fået at vide, at hun skal være forberedt på pucke fra alle vinkler.


- Vi taler altså om skud fra midterlinjen, frå blå linje og fra nul grader. De skyder på alt, og så går de mål med to-tre spillere. Men det skal vi kunne tackle. Vi skal klare os på vores fysik og vores taktiske kløgt. Vi skal nok komme til vores chancer som i de andre kampe, siger Denis Larsen.


Danskerne havde en rigtig fornuftig træning i formiddag, og lørdagen er derefter blevet brugt på at kurere småskavanker og få taktiske dessiner af trænerteamet, ligesom kæderne også har brugt tid på at tale sammen indbyrdes.


Da kampen i morgen spilles klokken 14, dropper danskerne deres pregame-skate og kører altså i stedet direkte til hallen og finale. Et eventyr kan blive skrevet søndag sidst på eftermiddagen. Forhåbentlig er det rødt, hvidt og dansk!

 

2/8/2013 5:24:00 PM
Michael Søvsø

K-landsholdet: Eventyret fortsætter
 

Det danske kvindelandshold i ishockey kan nu næsten lugte Københavns Lufthavn og billetten til Sochi 2014. Danskerne vandt i eftermiddag 2-1 over Norge efter straffeslag og skabte dermed endnu en sensation i kvalfikationsturneringen i Poprad i Slovakiet.


Dermed er der lagt op til en finale mellem Danmark og Japan i morgen eftermiddag, men i den danske lejr skal man lige afvente resultatet af aftenens kamp mellem Japan og hjemmeholdet fra Slovakiet, inden man kender de nøjagtige vilkår for søndagens match.


En ting er dog stensikkert: Hvis Danmark vinder kampen mod Japan i morgen, er billetten til OL booket.


Nordmændene bragte sig foran efter 33 minutter og var overlegne i skudstatistikken, men danskerne udlignede ved Emma Russell efter 44:41.


Den stilling holdt kampen ud, og Julie Gregersen som den eneste scorede i straffeslagene ved at finte den norske keeper og lægge pucken op i nettaget, var den danske sejr en realitet.


- Vi vidste, at vi ville komme under pres og komme til at spille meget i egen zone. Nordmændene har mange dygtige spillere. Men vi vidste også, at vi kunne bagom deres forsvar med vores gode skøjteløb - og det lykkedes at slå nogle farlige kontraer, siger den danske landstræner Denis Larsen fra Slovakiet.


- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Det er noget af eventyr, vi har gang i. Jeg er sindssygt imponeret af det her unge mandskab. Det er hele vejen rundt, der bliver leveret, og mine spillere går helt uimponeret til værks, tilføjer han.


Det er Danmarks ottende sejr i streg i OL-kvalifikationen, og i dag var det keeper Kamilla Lund Nielsen, der overstrålede alt og alle. Hun var et plankeværk i det danske mål og afsluttede altså med at snuppe samtlige tre norske straffeslag.


Nu venter en fridag i morgen, hvor de danske spillere får luft og tid til at reparere småskavanker.


- Det bliver godt for hele teamet og fremragende lige at få en pause. Både mentalt og fysisk, siger Denis Larsen.

 

2/8/2013 8:44:00 AM
Michael Søvsø

K-landsholdet: Træner forventer tæt kamp mod Norge
 

Allerede klokken 14 i eftermiddag skal de danske ishockeykvinder i aktion ved OL-kvalifikationen i Poprad i Slovakiet. Og med sejren i aftes over hjemmeholdet, så er drømmen om Sochi 2014 pludselig blevet til en mulighed, der er mere end realistisk. Men - som landstræner Denis Larsen - konstant betoner, så gælder det om at tage en enkelt kamp ad gangen.

I dag bliver det mod et revanchelystent norsk hold, der noget overraskende tabte 3-4 mod de uortodokse japanere. Det endda efter at Norge havde ført 3-0. Så nabolandet er altså tvunget til at vinde over Danmark, hvis de vil bevare muligheden for at komme videre til OL.


- Jeg så de to første perioder mellem Norge og Japan, og nordmændene spillede solidt. Jeg var faktisk overrasket over, at Japan kom tilbage i kampen. Men samtidig har jeg også fornemmelsen af, at vi sagtens kan spille op med nordmændene. Det er to hold, der står godt til hinanden, og jeg tror, det bliver en tæt kamp, siger landstræner Denis Larsen her til morgen.


Danmark og Norges seneste kampe er tilbage i 2011, hvor Norge vandt tre træningskampe på hjemmebane. Men der er løbet meget vand gennem åen siden dengang.


- Jeg var lige begyndt som landstræner, og siden dengang har vi altså skiftet 11 spillere ud. Lige nu har jeg et hold, hvor pigerne virkelig arbejder for sagen og holder sig til den gameplan, der bliver lagt ud. Nu skal vi restituere, gøre klar og det er vigtigt, at vi lige kommer ned på jorden igen efter kampen i går, siger Denis Larsen.


Danmark vandt som bekendt 2-1 over Slovakiet i aftes og havde faktisk teten i det meste af kampen.


- Jeg må indrømme, at jeg var noget overrasket over, at slovakkerne ikke kom med mere. Noget kunne tyde på, at de allerede mente, at de havde vundet kampen. Det var altså os, der styrede kampen og de kom ikke til særlig meget, siger Denis Larsen.

Og så er der altså ikke mere end godt fem timer, før danskerne igen skal på isen. Drama i vente.

 

2/8/2013 1:07:00 AM
Michael Søvsø

Kvindelandstræner tæt på tårer

Den danske kvindelandstræner Denis Larsen var tæt på tårer, da hans mandskab havde vundet 2-1 over værterne i slovakiske Poprad. Det var altså verdensranglistens nummer 19, der slog ranglistens nummer 7, så der var tale om en regulær dansk sensation.

Det var kvindelandsholdets syvende sejr af syv mulige i sæsonen, og Danmark overvandt en regulær chokstart, da hjemmeholdet scorede allerede efter 53 sekunder af første periode.


Så skulle man tro, at danskerne ville være rystet, men allerede tre minutter senere havde Danmark udlignet. Josefine Persson fik skrabet en puck i kassen, og minsandten om ikke også Herlev-backen Charlotte Densing fik bragt Danmark foran 2-1 senere i perioden.


Den stilling holdt kampen ud, og at danskerne på alle mulige måder var med i kampen, beviste skudstatistikken, der lød på 39-21 i dansk favør.


Tidligere på dagen slog Japan Norge med 4-3 i den danske pulje, og allerede klokken 14 fredag møder Danmark Norge - med muligheden for at tage endnu et skridt mod den helt store sensation. Er danskerne pludselig blevet uovervindelige?


- Vi er stadig underdogs. Vi er stadig det lavest rangerede hold på verdensranglisten af de fire hold. Vi forsøger bare at nyde hver eneste kamp og have det sjovt. Jeg var på tæt på at få tårer i øjnene, sagde landstræner Denis Larsen efter kampen i Poprad.

 

2/7/2013 8:44:00 PM
Michael Søvsø

K-landsholdet: Sensation i Slovakiet

Det danske kvindelandshold er endnu ubesejret i denne sæson og tog i aften et væsentlig skridt i kampen om førstepladsen i den afgørende kvalifikationspulje frem mod Sochi 2014.

I slovakiske Poprad scorede værterne efter blot 53 sekunder og sørgede dermed for en regulær chokstart. Men det var eneste gang, keeper Kamilla Lund Nielsen måtte gribe sag, for danskerne lod ikke flere mål gå ind.


På scoringer af Charlotte Densing og Josefine Persson fik Danmark vendt billedet allerede i første periode, og 2-1-stillingen holdt hele vejen hjem.


Vi forventer kommentarer fra den danske lejr i løbet af aftenen.

 

2/7/2013 4:57:00 PM
Michael Søvsø

OL-kval kvinder: Danmarks opstilling

Den første kamp ved OL-kvalifikationen hos kvinderne i Poprad i Slovakiet er spillet. Og her leverede Japan i den grad et comeback, da asiaterne gik fra 0-3 til 4-3 mod Norge. Og det endda i ordinær spilletid. En alvorlig bet for de hårdtsatsende nordmænd.


Nu - klokken 18 - gælder det så Danmarks kamp mod Slovakiet, og her stiller danskerne med følgende mandskab.


På mål: Kamilla Lund Nielsen

Backup: Julie Clayton


Førstekæde: Josefine Persson, Julie Gregersen, Nikoline Jensen, Maria Olausson og Malene Frandsen

Andenkæde: Emma Russell, Josefine Jacobsen, Henriette Østergaard, Josephine Asperup og Charlotte Densing

Tredjekæde: Silke Glud, Line Ernst, Michele Brix Nielsen, Simone Jacquet og Julie Davidsen

Fjerdekæde: Katarina Lund Nielsen og Jeanette Langsager

 

2/6/2013 1:25:00 PM
Michael Søvsø

Kvindelandsholdet - Hold med stort H

Det er ikke kun A-landsholdet, der skal slås om at komme til OL i Sochi i 2014. Kvindelandsholdet er for øjeblikket på vej til Slovakiet for at spille om en enkelt plads ved vinterlegene. Modstanderne er svære, for både Slovakiet, Norge og Japan er etablerede nationer på allerøverste verdensplan hos kvinderne. En af profilerne på landsholdet hos kvinderne er Henriette Østergaard, der her ser frem til de kommende kvalifikationskampe.

I har haft stor succes på kvindelandsholdet i de tre seneste turneringer, Divsion IIA-VM og de to OL-kvalturneringer. Hvad er hemmelighederne bag de mange sejre - både spillemæssigt og holdmæssigt?

- Jeg ved ikke hvordan og hvorfor, men på en eller anden måde er vi blevet et helt andet hold. Både på og uden for isen. Vi har en god blanding af rutinerede spillere og yngre folk, som kommer op nedefra. Vi er blevet tættere og står mere sammen, og håber nu, at ishockey-Danmark endelig begynder at være stolt over også at have et stærkt kvindelandshold.


Selv om I er underdogs i den kommende turnering, går man vel og drømmer i det små om at komme til OL - og hvor stort vil det egentlig være at ende i Rusland i 2014?
 

- Det er klart, at vi går rundt med sommerfugle i maven og håber på det bedste, også selvom alle odds er imod os. At komme til OL er vel den største drøm for en kvindelig hockeyspiller. Man kommer ikke højere end det. Men på den anden side er der ikke tid til at dagdrømme om at komme af sted - der skal arbejdes hårdt for det hver dag. De næste tre kampe bliver nok ikke ligefrem en dans på roser, og derfor skal alle være i topform. Vi skal kunne spille hundrede procent i 65 minutter hver kamp, hvis det er det, der skal til. 

Nu møder i Slovakiet, Norge og Japan - tre hold, der alle er placeret foran jer på verdensranglisten. Hvordan ser du/I mulighederne for at overraske og hvor stort kendskab har I egentlig til modstandernes styrke? 

- For at være ærlig, ved jeg ikke meget om de tre hold. Norge har jeg spillet mod en del gange, men det er ved at være fire år siden sidst og dengang var det meget 50-50, hvem der vandt. Japan har jeg tabt mod en enkelt gang, da jeg var rookie til VM i Japan.  

- Slovakiet har jeg ingen ide om, hvordan spiller. Ved blot, at de sidste gang spillede sig fra C-gruppen og hele vejen igennem til OL. Så det kan lade sig gøre. Også for os.

- Som sagt er vi inden for det sidste år blevet meget bedre og har mere speed og fysik på holdet, så jeg tror det bliver nogle lange og hårde kampe. Men så længe vi giver den hele armen, har vi en reel chance i alle tre kampe. 

Du spiller selv på college i USA. Hvad har opholdet givet dig rent ishockeymæssigt - hvor er du blevet bedre, og kan du mærke det i landsholdsregi (forventes det for eksempel, at du påtager dig en mere ledende rolle end tidligere)? 

- Det har givet mig utroligt meget. Min spillestil er meget anderledes og mere direkte end den var før. Jeg kan mærke, at den måde, vi træner på både uden for isen og på isen har ændret min styrke, og jeg har fået en del mere fart i skøjterne. På samme tid er jeg kaptajn herovre, og det giver mig en del ansvar, som også er med til at gøre mig bedre som hockeyspiller.

- Det faktum, at jeg spiller i USA og tidligere har spillet i Sverige, påvirker helt sikkert min rolle på landsholdet, eftersom jeg har en del erfaring med forskellige former for spillestil og holddynamik. Og oven i det er jeg ved at være en af de ældre og rutinerede spillere på holdet. Så ja, alt i alt har jeg generelt en del mere ansvar end tidligere. 

Har du egentlig de klassiske problemer med at vænne dig til den større isflade, når du kommer til Europa - eller sidder det i rygraden fra "gamle dage"? 

- Nej, faktisk spiller jeg på en 'normal' størrelse is til hverdag. Jeg ved ikke, hvorfor vi spiller på stor is når vores herrehold spiller på lille. Vi er det eneste hold i turneringen med stor is, så den største udfordring for mig er vel egentlig at spille på NHL-størrelse. 

Så vidt jeg husker, spillede Josefine Jakobsen, du og Nikoline - altså de tre "nordamerikanere" i kæde sammen i Letland ved den seneste OL-kval. Beskriv jeres roller i kæden og hvorfor I kan være en afgørende faktor i Slovakiet?

- Jeg synes vi har en god dynamik i kæden og det at vi alle spiller herovre gør, at vi har nogenlunde den samme spillestil. Vi kører alle tre mere direkte på mål, end vi har gjort tidligere.  

- Josefine er en fantastisk teknisk center som er utroligt målfarlig! Man kan måske kalde hende for vores 'quarterback'. Hun sætter gang i nogle ting på isen, så det er egentlig meget nemt for Nikoline og jeg at tilpasse os.  

- Nikoline er en rigtig dygtig skøjteløber og hun læser spillet godt. Også en farlig målscorer. Jeg ser lidt mig selv som en lidt mere fysisk spiller, som tilpasser mig de andre to, og det har indtil videre fungeret meget godt. 

Men jeg vil tilføje, at det ikke kun er vores kæde, der er farlig. De andre kæder har vist sig at være lige så målfarlige. og tager faktisk lige så meget ansvar, som vi gør. Og det er en fed følelse at have inden en kamp, at det ikke kun er enkelte spillere, der skal gå ind at afgøre det, men at vi kan gøre det som et hold.

Artiklen stammer fra Ishockeymagasinet FACEOFF, og har været bragt i januar-nummeret, der fås rundt omkring i de danske skøjtehaller. Skynd dig, hvis du vil have fat i 48 siders komprimeret hockey med artikler hele vejen rundt om dansk ishockey.

 

2/4/2013 2:15:00 PM
Michael Søvsø

Kvindelandsholdet drømmer også om OL

I aften samles de danske herrer i Vojens for at tage hul på den meget vigtige OL-kvalifikationsuge, men det skal ikke glemmes, at også de danske kvinder skal spille OL-kvalifikation i denne uge. 

I Poprad i Slovakiet skal det danske kvindelandshold op mod værtsnationen samt Norge og Japan om den ene OL-billet, og hvem siger at det ikke kan lykkes for kvinderne...? 

Landstræner Denis Larsen udelukker ingenting, selv om chancen for OL-kvalifikation trods alt er mindre for kvinderne end for herrerne.

- Vi overraskede stort i Letland i november, da vi vandt den næstsidste kvalifikaionsturnering foran lande, der er højere ranket end os. Nu skal vi endnu engang møde højere rankede lande. Mens vi ligger nr. 19 i verden, er Slovakiet nr. 7, Norge nr. 10, og Japan nr. 11. Men i november slog vi nr. 14 og 15 i verden, så hvorfor ikke...? siger Denis Larsen, og tilføjer; 

- I vores sport betyder målmanden mere end 50 procent, og i Kamilla Nielsen, der til dagligt spiller i Linköping i Sverige, har vi en klassemålmand. Derudover har vi vores tre 'amerikanere', Josefine Jakobsen, Nicoline Jensen og Henriette Østergaard, som godt kender vejen til målet, så på en god dag kan vi godt overraske og vinde puljen. 

Trods landstrænerens optimisme vil det være en kæmpeoverraskelse, hvis det danske kvindelandshold kvalificerer sig til OL 2014. Der er kun 400 kvindelige ishockeyspillere i Danmark, og de fleste spiller i to klubber, Herlev og Hvidovre. Landsholdet modtager ikke Team Danmark-støtte, og budgettet er derfor meget mindre end herrelandsholdets budget.  

Kvindelandsholdet rejser til Slovakiet onsdag 6. februar (mødetid i lufthavnen er kl. 08.10), og de møder Slovakiet, Norge og Japan om den ene plads, der giver kvalifikation til vinter OL 2014 i Sochi, efter følgende program:

Torsdag d. 7. februar kl. 18.00 mod Slovakiet

Fredag d. 8. februar kl. 14.00 mod Norge

Søndag d. 10. februar kl. 14.00 mod Japan. 

Følgende spillere er udtaget:

Målmænd:

Kamilla Nielsen (Linköping)

Julia Clayton Jakobsen (Odense)

Backs:

Jeanette Langsager (Odense)

Malene Frandsen (Hvidovre)

Josephine Asperup (Hvidovre)

Maria Olausson (Herlev)

Charlotte Densing (Herlev)

Simone Jacquet Melby (Aalborg)

Julie Davidsen (Herlev)

Forwards:

Julie Gregersen (Hvidovre)

Silke Glud (Hvidovre)

Emma Russell (Gentofte)

Josefine Jakobsen (U of North Dakota)

Josefine Persson (Hvidovre)

Line Ernst (Hvidovre)

Michele Brix Nielsen (Odense)

Nicoline Jensen (Castleton State)

Marie Henriksen (Herlev)

Henriette Østergaard (St. Norbert College)

Katarina Lund Nielsen (Herlev)

 

21-01-2013 13:06:30
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet udtaget til OL-kvalifikation
 

Det er som bekendt ikke kun A-landsholdet, der spiller OL-kvalifikation i begyndelsen af februar. Også kvindelandsholdet har muligheden for at komme til Rusland og Sochi i 2014, og landstræner Denis Larsen har nu udtaget de spillere, der skal forsøge at skabe overraskelsen mod Norge, Japan og Slovakiet. Sidstnævnte tager imod i Poprad. '
I to OL-kvalifikationer er Danmark ubesejret i seks kampe, og drager dermed til Slovakiet med stor optimisme. Vi følger naturligvis de danske kvinder her på sitet. Danskerne begynder turneringen i Poprad med en match mod værterne 7. februar. Fredag 8. februar møder Danmark Norge, mens søndagskampen for Danmarks vedkommende står mod Japan.

Målmænd:
Kamilla Nielsen (Linköping)
Julia Clayton Jakobsen (Odense)

 
Backs:
Jeanette Langsager (Odense)
Malene Frandsen (Hvidovre)
Josephine Asperup (Hvidovre)
Maria Olausson (Herlev)
Charlotte Densing (Herlev)
Simone Jacquet Melby (Aalborg)
Julie Davidsen (Herlev)

 
Forwards:
Julie Gregersen (Hvidovre)
Silke Glud (Hvidovre)
Emma Russell (Gentofte)
Josefine Jakobsen (U of North Dakota)
Josefine Persson (Hvidovre)
Line Ernst (Hvidovre)
Michele Brix Nielsen (Odense)
Nicoline Jensen (Castleton State)
Marie Henriksen (Herlev)
Henriette Østergaard (St. Norbert College)
Katarina Lund Nielsen (Herlev)

 

11-11-2012 21:31:14
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet drømmer videre

Det danske kvindelandshold fortsatte triumftoget og tog den sjette sejr i træk i OL-kvalifikationen, da det søndag blev til 3-1 over Italien i den afgørende kamp om at komme videre. Dermed er Danmark videre til den afgørende kval-runde, der spilles i februar i Slovakiet.

 - Bare det, at dansk kvindeishockey har fået lov at deltage i den her kvalifikation, er jo stort. Den her sejr må skabe stor goodwill, og nu glæder vi os bare til at komme til Slovakiet.

 - Nu har vi slået to af de fem hold, vi skal møde ved Division IA-VM senere på sæsonen. Hvorfor skulle vi ikke kunne overraske mod de tre øvrige. Efterhånden tror vi på, at alt kan ske, siger en jublende glad landstræner Denis Larsen fra Riga.

 Den afsluttende kamp mod Italien blev en nervøs affære, hvor italienerne bragte sig foran 1-0 efter de første 20 minutter.

 - Vi havde vundet 7-0 over Italien ved VM sidste år, og vi havde i baghovedet, at vi kun skulle have et point for at komme videre i dag. Det blev lidt nervøst i første periode, men heldigvis havde vi så 12 gode minutter i anden periode, hvor vi scorede tre gange. Derefter kørte vi den stille og roligt hjem, siger Denis Larsen.

 Med en redningsprocent på over 97 procent blev Kamilla Lund Nielsen den mest fremtrædende danske spiller i turneringen. Keeperen gjorde det helt fremragende i alle tre kampe, og specielt i 1-0-sejren over Østrig var Linköping-keeperen en nøglespiller.

 I øvrigt spillede Danmark samtlige tre kampe uden holdets kaptajn Marie Henriksen, der har problemer med skulderen.

 - Men alligevel er hun en fantastisk ressource for holdet, og hun har været en uhyre vigtig faktor for holdet i weekenden, siger Denis Larsen.

 

11-11-2012 14:09:37
Michael Søvsø

 K-landsholdet: Triumf og avancement i OL-kvalen

(Foto fra IIHF.com)
Det danske kvindelandshold fortsætter den imponerende stime, og kvinderne er nu klar til næste runde ved OL-kvalifikationen. I dag fejrede Danmark den sjette sejr i streg i sæsonen og vandt 3-1 over Italien, og det betyder altså, at danskerne er blandt de 14 bedste nationer i kvalifikationen til Sochi 2014.

 I modsætning til mændenes 12 hold, er der blot otte hold med i kvindernes OL-turnering, og seks er allerede kvalificeret. Derfor er det noget af et nåleøje, de danske skal igennem, men nu venter altså næste kvalifikationsrunde.

 Den spilles i Poprad i Slovakiet i dagene 7.-10. februar, hvor Danmark igen vil underdog. Her venter hjemmeholdet fra Slovakiet (nummer 7 på verdensranglisten), Norge (10) og Japan (11). Men de danske kvinder har i den forgangne weekend i Letland vist, at intet er umuligt, så hvorfor ikke tro på og gribe chancen, når det gælder i Slovakiet.

 I dag kom danskerne bagud mod Italien efter 11 minutter. Italienerne vandt skudstatistikken 8-5 i de første 20 minutter, men heldigvis kom Danmark flyvende ud til anden periode og to mål i begyndelsen af anden periode vendte slagets gang.

 Først Josefine Persson og siden Maria Olausson bragte Danmark foran 2-1, og med Josefine Perssons anden scoring efter 33 minutter fik danskerne et forspring, der ikke kunne hentes.

 Bemærkelsværdigt, at italienerne vandt skudstatistikken med 28-15, og at Kamilla Lund Nielsen, Danmarks målvogter, noterede sig for en redningsprocent på 96,43. Lund Nielsen, der til daglig spiller i Linköping i Sverige, var også et trumfkort i gårsdagens kamp mod Østrig.

 

11-11-2012 10:15:46
Michael Søvsø

 K-landsholdet: Opstillingen mod Italien i dag

Det danske kvindelandshold spiller i dag ved middagstid en absolut afgørende match i kampen om at komme videre til næste runde i OL-kvalifikationen. Danmark møder Italien og bare et enkelt point kan sende de rød-hvide videre til næste runde, som er den afgørendre frem mod den endelige kvalifikation til Sochi 2014.  

Danmark stiller i dag med følgende opstilling:

 1. kæde: Emma Russell, Josefine Persson, Julie Gregersen, Maria Olausson, Malene Frandsen

2. kæde: Henriette Østergaard, Josefine Jakobsen, Nikoline Jensen, Josephine Asperup, Simone Jacquet

3. kæde: Christina Andersen, Line Ernst, Katarina Lund Nielsen, Charlotte Densing, Julie Davidsen

4. kæde: Jeanette Langsager, Anne Sofie Clausen

 

På mål Kamilla Lund Nielsen

 

10-11-2012 07:44:27
Michael Søvsø

 

K-landsholdet: Det må ikke glippe

De danske ishockeykvinder kan se frem til en tiltrængt hviledag efter to flotte sejre, og skal nu indstille sig mentalt på, at pladsen i næste OL-kvalifikationsrunde endnu ikke er sikret. Der skal nemlig point til mod Italien søndag lige over middag, hvis drømmen om næste runde skal realiseres.

 Et point er nok for danskerne, der på den måde vil holde både Italien og Østrig bag sig, mens en italiensk sejr vil betyde, at Østrig kan snuppe førstepladsen ved at besejre Letland i den afsluttende.

 Meget er åbent endnu, men det er et faktum, at Danmark bør kunne besejre Italien, der fik stryg med 0-7 i den første kamp mod østrigerne, som danskerne som bekendt slog 1-0 i går.

 Pudsigt nok var Danmark i en lignende situation ved Division IB-VM i sidste sæson, hvor italienerne også skulle besejres i den sidste kamp. Her blev det 7-0 til Danmark, og lad os bare se et lignende resultat i morgen Valmiera. Nu må det ikke glippe for hockeykvinderne

 

09-11-2012 17:26:36
Michael Søvsø

 

K-landsholdet: 1-0 og snublende tæt på næste runde

Det danske kvindelandshold fejrede i dag en stor triumf, og hvis alt flasker sig i dagens anden kamp, er danskerne sensationelt videre til næste og afgørende runde i OL-kvalifikationen. Danmark vandt 1-0 over Østrig og har nu maksimumpoint seks efter to kampe. Vinder Letland som forventet over Italien i aften, er danskerne videre. Hvis ikke, kan de rød-hvide selv afgøre sagerne mod Italien på søndag. 

Dagens kamp var et regulært drama, hvor Henriette Østergaard efter 35 minutter pressede østrigerne til noget, der lignede et selvmål. Det skete endda, mens Danmark var i undertal. Endnu mere dramatisk blev det seks minutter før tid, da østrigerne pressede på.

 Kamilla Lund Nielsen, der gennemgående stod en fremragende kamp, vred rundt på sit knæ og mente i første omgang, at hun var ude af stand til at fortsætte. Reserven Amalie Joa kom ind til opvarmning, og selv om Lund Nielsen i mellemtiden meldte sig klar igen, skulle Joa ind, fordi hun havde været på is.  

- Hun tog tre kvalificerede afslutninger på 36 sekunder, blokerede pucken og gik ud igen. Det er kendetegnende for det her hold. De ved, hvad det drejer sig om, siger landstræner Denis Larsen i telefonen fra Letland.

 Kamilla Lund Nielsen kom ind og var så brandvarm, at det sidste østrigske pres blev overvundet.

 - Vi tabte skudstatistikken 31-21, men spillede disciplineret og koncentreret hele vejen igennem. Som et rutineret hold, selv om vi har det her unge hold. Vi opsøgte heldet i dag, og cheftræneren måtte næsten knibe en tåre, siger Denis Larsen.  

Det var kvalificeret modstand, danskerne var oppe imod. Østrig er nummer 15 på verdensranglisten, og blev i sidste sæson nummer fire i Division IA. Det var forhåndsfavoritterne i puljen.  

Nu skal danskerne i første omgang følge kampen mellem Letland og Italien, og derefter gælder det forberedelserne til søndagens kamp mod Italien. Alt andet end italiensk sejr i ordinær tid i aften vil betyde, at Danmark allerede er videre i aften.

 

09-11-2012 09:59:24
Michael Søvsø

 

K-landsholdet: Kæderne sat til skæbnekamp

Det danske kvindelandshold spiller i eftermiddag sæsonens mest spændende kamp mod Østrig, og danskerne går naturligvis ind til kampen med tro og optimisme på, at overraskelsen kan ske. For østrigerne er favorit til at gå videre til næste step i OL-kvalifikationen og overbeviste i gårsdagens 7-0-sejr over Italien.

 Det samme gjorde danskerne i 4-1-kampen mod Letland, og der er ingen tvivl om, at det er turneringens to bedste mandskaber, der tørner sammen 14.30 dansk tid. Medmindre der sker store overraskelser i de andre kampe, er kampen mellem Danmark og Østrig "finalen" i puljen.

 Landstræner Denis Larsen har sat følgende mandskab til den vigtigste kamp for dansk kvindeishockey i nyere tid.

1. kæde: Henriette Østergaard, Josefine Jakobsen, Nikoline Jensen, Charlotte Densing, Simone Jacquet

2. kæde: Emma Russell, Josefine Persson, Julie Gregersen, Maria Olausson, Malene Frandsen

3. kæde: Christina Andersen, Line Ernst, Anne Sofie Clausen, Josephine Asperup, Jeanette Langsager

4. kæde: Julie Davidsen, Katarina Lund Nielsen

På mål Kamilla Lund Nielsen

 

09-11-2012 05:33:11
Michael Søvsø

 

 K-landsholdet: Stærkt skøjteløb og klar til drama i dag

 

(Foto fra IIHF.com) Skøjteløbet var afgørende for de danske kvinder i toesdag aftens kamp mod Letland, hvor det blev til en stensikker 4-1-sejr mod hjemmeholdet.

 - Starten af kampen var nervøs, men vi fik ganske hurtigt rystet nerverne af. Efter at have set letternes opvarmning var der kun én information til spillerne: Skøjt, skøjt, skøjt, siger landstræner Denis Larsen, der altså hurtigt kunne se, at danskerne var overlegne i det aspekt af spillet.

 Allerede efter to minutter scorede Simone Jacquet kampens åbningsmål og da danskerne øgede til 3-0 med to mål inden for et halvt minut i anden periode var kampen for længst afgjort.

 - Vi formåede endnu engang at holde gameplanen. Spillerne var disciplinerede og koncentrerede, og der er ingen tvivl om, at vores tre "nordamerikanske" spillere, Josefine Jakobsen, Henriette Østergaard og Nicoline Jensen har højnet nDeriveauet på holdet, siger en tilfreds Denis Larsen fra Valmiera.

 - Alle tre kæder performede deres bedste, og Kamilla Lund Nielsen i målet var særdeles velspillende, tilføjer han.

 Det er de takter, der skal fortsættes, når Danmark fredag eftermiddag (14.30 dansk tid) møder Østrig. Hvis Danmark vinder, lugter det langt væk af avancement til tredje kval-runde og det i sig selv vil vel være det største resultat i nyere tid for dansk kvindeishockey

 

08-11-2012 21:02:06
Michael Søvsø

 

 OL-kval: Kvindelandsholdet vandt igen

Det danske kvindelandshold er i den grad rullende i denne sæson. I aften blev det til en 4-1-sejr over Letland i den første kamp i 2. runde af OL-kvalifikationen. Letland er på verdensplan rangeret som nummer 14 og ligger altså fem placeringer over danskerne.

Men det var lige meget i aften i Valmiera, hvor Simone Jacquet allerede inden der var gået tre minutter bragte Danmark foran. Stillingen 1-0 holdt første periode ud, og i midtperioden øgede Danmark til 3-0. Målene scoret af Anne Sofie Clausen og Julie Gregersen, der nettede med bare 22 sekunders mellemrum.

 En lettisk reducering i tredje periode kunne ikke stoppe de danske gæster. Nicoline Jensen scorede efter 53 minutter og afgjorde dermed kampen definitivt.

 I dagens anden kamp i puljen vandt Østrig sikkert med 7-0 over Italien, og meget tyder derfor på, at morgendagens kamp mellem Danmark og Østrig bliver afgørende for, hvilket hold, der skal videre til næste runde i OL-kvalifikationen. Den kamp spilles allerede 14:30 dansk tid.

 

08-11-2012 16:26:49
Michael SøvsøK-landsholdet: Holdopstilling og tv-link

 

Det danske kvindelandshold spiller om et par timer i OL-kvalifikationen i Valmiera i Letland. Holdopstilling som følger:

 1. kæde: Emma Russell, Josefine Persson, Julie Gregersen, Maria Olausson, Malene Frandsen

2. kæde: Henriette Østergaard, Josefine Jakobsen, Nikoline Jensen, Charlotte Densing, Simone Jacquet

3. kæde: Christina Andersen, Line Ernst, Anne Sofie Clausen, Josephine Asperup, Julie Davidsen

4. kæde: Jeanette Langsager, Katarina Lund Nielsen

På mål Kamilla Lund Nielsen

 

08-11-2012 07:12:34
Michael Søvsø

 

K-landsholdet: Kamp for OL-ære og anseelse

Det er en kamp for to ting for det danske kvindelandshold, når 2. runde af OL-kvalifikationen indledes i dag i Valmiera i Letland. For det første vil danskerne selvfølgelig forsøge at kæmpe sig videre til næste og sidste runde af kvalifikationen, og for det anser fighter kvinderne for ære og anseelse hos de rette instanser. 

- Vi har vundet to guldmedaljer i de seneste to turneringer (Division IB-VM og den første OL-kvalifikation), og kan vi lave et godt resultat her i Letland og ved VM-turneringen i april, hvor vi satser på at holde os oppe, så håber vi, at Team Danmark får øjnene op for os. Vi har et hold med en gennemsnitsalder på 20-21 år, så det er talentfuldt landshold med store perspektiver, siger landstræner Denis Larsen til AL-Bankligaen.dk - og anfører, at gennemsnitsalderen var sidst i 20'erne, da han trådte til som landstræner for godt fire år siden. 

Så generationsskiftet er altså sket på succesfuld manér, og det primære mål i sæsonen for kvindelandsholdet er at holde sig oppe i Division IA, mens OL-kvalifikationen er et krydderi, hvor danskerne sigter efter at nå så langt som muligt. Og selvklart har man lov at drømme sig videre til Sochi i 2014.  

Det kræver dog i første omgang, at Letland, Østrig og Italien overvindes i de kommende dage i Valmiera. Det er muligt, mener Denis Larsen, der har set sine spillere som værende knivskarpe og motiverede i de seneste samlinger. At Nicoline Jensen, Henriette Østergaard og Josefine Jacobsen kommer med ind i truppen og forstærker holdet i forhold til den seneste OL-kvalrunde, gør naturligvis ikke optimismen mindre hos kvinderne. "Nordamerikanerne" er alle særdeles kompetente modstandere. 

For et par weekender siden slog de danske mestre fra Hvidovre de lettiske ditto i Europa Cup, og det har også givet en vis ekstra ballast til den danske selvtillid.  

- Jeg har en god fornemmelse før kampen i dag mod letterne. Østrig er favorit til at gå videre, men vi har muligheder - også mod dem, siger Denis Larsen.  

Kun puljevinderen går videre til næste kval-runde, der er den sidste før OL-turneringen i Sochi i 2014.

 

01-11-2012 14:59:51
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet udtaget til næste OL-kvalifikation
 

Det danske kvindelandshold skal i næste weekend ud i den anden kvalifikationsrunde på den lange rute mod OL i Sochi i 2014. Danskerne skal i Letland møde hjemmeholdet, Italien og Østrig, og landstræner Denis Larsen tager følgende spillere med. Læg mærke til, at holdet i forhold til første kval-runde er blevet forstærket med Nicoline Jensen, Josefine Jakobsen og Henriette Østergaard, der alle til daglig spiller collegehockey i Nordamerika.

 
Målmænd:
Kamilla Nielsen (Linköping)
Amalie Joa (Hvidovre)

 
Backs:
Jeanette Langsager (Odense)
Malene Frandsen (Hvidovre)
Josephine Asperup (Hvidovre)
Maria Olausson (Herlev)
Charlotte Densing (Herlev)
Simone Jacquet Melby (Aalborg)
Julie Davidsen (Herlev)

 
Forwards:
Julie Gregersen (Hvidovre)
Emma Russell (Gentofte)
Josefine Jakobsen (Uni. of North Dakota)
Josefine Persson (Hvidovre)
Line Ernst (Hvidovre)
Christina Andersen (Herlev)
Nicoline Jensen (Castleton State)
Marie Henriksen (Herlev)
Henriette Østergaard (St. Norbert College)
Katarina Lund Nielsen (Herlev)
Anne Sofie Clausen (Herning)

Træner: Denis Larsen
Assisterende: Poul Munch
Fysioterapeut: Siw Myhre
Udstyr: Henrik Jørgensen
General Manager: Mette Funch Østergaard
Teamleder: Dorthe Nøhr

 

"Klippet" fra IIHF.com:
 
Danes win first Olympic qualifier
4-3 defeat of Hungary leads to Group G sweep
15-10-12
 

 
Denmark's stiffest test came against the Hungarians (pictured). Photo: Urbanandsport
 
BARCELONA – Denmark’s national women’s team took its first step towards Sochi 2014 with a clean sweep of their opponents at the Olympic Preliminary Qualification tournament Group G, held in Barcelona.

 

The Danish squad edged Hungary 4-3 in its opening game of the round-robin, and followed up with a 6-0 shutout of host Spain and a 20-1 steamrolling over Croatia. Denmark will now have a few weeks off before travelling to Valmiera, Latvia for the Group F tournament of the Olympic Pre-Qualification stage.

 

The biggest challenge for the Danes came in the first game against eventual runners-up Hungary. The Hungarian women took a 2-1 lead into the second period with goals from Tifani Horvath and Fanni Gasparics.

 

Gasparics, 17, competed earlier this year in the U18 World Championship Division I, helping her team win a surprise promotion to the top division for next year. She also placed second overall in the Skills Challenge of the inaugural Youth Olympic Winter Games in Innsbruck in January.

 

But this time around, the Danish women were able to come back with three goals in the second, and Charlotte Densing’s power-play marker near the end of the frame proved to be the game winner.

 

Josefine Persson had ten points in three games, putting her atop the scoring table for the tournament, with Gasparics placing second with four goals and four assists (8 points).

 

A ticket to Sochi is by no means assured yet for the Danes, who will face off against Latvia, Austria, and Italy in Group F. They will have to win this next tournament in order to move into the Final Olympic Qualification stage, to be held in February. If they can win this last tournament, they will book a place as one of two qualifying teams, joining the top six-ranked nations in the IIHF Women’s World Ranking who have earned an automatic berth to the 2014 Olympic Games.

ADAM STEISS

 

14-10-2012 10:31:35
Michael Søvsø

 OL-kval: Dansk spadseretur mod Spanien  

 

Som det ses på billedet, der er lånt fra det internationale ishockeyforbunds hjemmeside, så var det spanske mål under konstant beskydning og belejring i aftes i Barcelona, hvor det danske kvindelandshold sikrede sig adgang til næste runde af OL-kvalen.

Hvor det i fredagens kamp mod Ungarn var uhyre spændende for de danske ishockeykvinder, så var kampen mod Spanien lørdag aften en helt anderledes og ensidig forestilling, fortæller landstræner Denis Larsen fra Barcelona. 
 
Danskerne vandt uden de store problemer med 6-0 og en skudstatistik på 44-8 i dansk favør siger noget om en solid klasseforskel de to hold imellem.
 
- Efter en dag med videomøder og masser af taktik, formåede vi mod Spanien at følge vores koncept. Spanien havde ikke meget at byde på, og vores forwards skøjtede generelt forbi dem, siger Denis Larsen. 

- Vi var ikke presset på noget tidspunkt, og vores backer spillede en god kamp og lukkede af for de spanske skytter og gennemgående var det en solid og stabil holdindsats, der hev den her pligtsejr hjem, siger Denis Larsen. 
 
Træneren vurderer, at den danske sejr uden tvivl ville være blevet tocifret, hvis ikke det spanske hjemmehold havde pakket sig så tæt og solidt foran eget mål, som det var tilfældet. 

Marie Henriksen blev kåret til danskernes bedste spiller, og der venter formentlig endnu en dansk belejring af modstandermålet i eftermiddag, når det gælder kampen mod Kroatien. Holdet fra Balkan er pt. sidst i puljen med en målscore på 2-10 mod de to hold, som Danmark altså har slået.
 
Den danske sejr betyder som tidligere nævnt avancement til næste runde, hvor større udfordringer venter i form af Letland, Østrig og Italien. Umiddelbart en tæt pulje, som danskerne - med indfløjet forstærkning - har muligheder for at vinde, hvis en god weekend bliver ramt.
 
Turneringen spilles i lettiske Valmiera fra 8.-11. november og vinderen går videre til den sidste afgørende kval-runde inden Sochi 2014. 

13-10-2012 23:00:01
Michael Søvsø

6-0 over Spanien: Danske kvinder videre i OL-kval  

 

Det danske kvindelandshold sikrede sig i aften adgang til næste runde af OL-kvalifikationen ved at vinde sikkert over hjemmeholdet Spanien i Barcelona. Danskerne vandt uden problemer med 6-0, og da Ungarn som ventet også slog Kroatien klart, kan Danmark ikke indhentes i toppen af gruppen.
 
Julie Gregersen og Maria Olausson lagde grunden med to scoringer i første periode, mens midtperioden bød på tre danske scoringer. Det var Malene Frandsen, igen Julie Gregersen og endnu engang Maria Olausson, der scorede for de rød-hvide og dermed var kampen helt lukket foran de 900 tilskuere i Barcelona.
 
Marie Linander Henriksen sluttede den glade danske aften med en scoring godt 10 minutter før tid, og ifølge det spanske forbunds hjemmeside var der til tider tale om belejring af hjemmeholdets mål.
 
Mere om kampen i morgen, hvor Danmark også klokken 16 afslutter turneringen med en kamp mod Kroatien. 

 

3-10-2012 13:12:59
Michael Søvsø

 OL-kval: Danske kvinder kan gå videre i dag

Med lidt held kan det danske kvindelandshold avancere til næste kvalifikationsrunde frem mod OL i Sochi i 2014 i aften. Danskerne møder Spanien og vinder Danmark - samtidig med, at Ungarn slår Kroatien, så er de rød-hvide kvinder videre i turneringen. 
 
Danmark stiller med seks landsholdsdebutanter og syv spillere, der endnu ikke er fyldt 18, så det er et ungt og lovende mandskab, der kan sikre næste runde af OL-kvalen. 
 
Men naturlgvis skal der passes på mod de energiske spaniere, der sled sig til en 2-1-sejr over Kroatien i aftes. Danmark stiller med følgende opstilling: 
 
1. kæde: Emma Russell, Josefine Persson, Julie Gregersen, Malene Frandsen, Charlotte Densing
2. kæde: Marie Henriksen, Maria Olausson, Silke Glud, Josephine Asperup, Julie Davidsen
3. kæde: Line Ernst, Christina Andersen, Julie Jensen, Simone Jacquet, Jeanette Langsager
4. kæde: Ida Rosendahl, Louise Hansen, Michele Brix Nielsen 
 
På mål Kamilla Lund Nielsen
 

12-10-2012 20:49:48
Michael Søvsø

 OL-kval: Kvindelandsholdet vandt efter nervøs kamp

Det danske kvindelandshold sikrede sig i eftermiddag en uhyre vigtig sejr i det, der på forhånd lignede den sværeste kamp i den første OL-kvalifikationsrunde i Bareclona. Danskerne vandt 4-3 (1-2,3-0,0-1) over Ungarn, og tog dermed et uhyre vigtigt skridt mod den førsteplads, der giver adgangsbillet til næste runde af kvalifikationen i Riga i november. 
 
Danskerne begyndte nervøst på den bløde is i Barcelona, hvor varmen udefra - over 20 grader - havde sat sit præg på overfladen i den gamle skøjtehal ved Camp Nou, der blev bygget tilbage i 1971.
 
- Det var som om at holdet var nervøs for at fejle. Spillerne prøvede at holde sig til konceptet, men der var alligevel for mange nerver på, så spillet blev meget krampagtigt, siger landstræner Denis Larsen fra Barcelona.
 
Ungarn førte 2-1 efter første periode. Josefine Persson var den enlige danske målscorer, men heldigvis fik danskerne fat med tre scoringer i midtperioden. I øvrigt mod et talentfuldt ungarsk mandskab, der formentlig også er på vej opad i verdenshierarkiet i kvindeishockey.
 
- Vi kom godt tilbage i 2. periode og får styr på nerverne, så vi spillede os op på det niveau vi skal være på i den her turnering. Flere af de rutinerede spillere trådte i karakter og viste vejen. Især Maria Olausson spillede en stor kamp og blevet også kåret som bedste spiller, siger Denis Larsen.
 
- 3. periode blev igen nervøs. Vi prøvede at holde konceptet og spille bredt og dybt, men det flow der havde været, forsvandt lidt, og vi tog de forkerte beslutninger og lukkede Ungarn tilbage i kampen, tilføjer landstræneren.
 
Danskerne holdt stand i en meget spændende afslutning, hvor Ungarn tog målmanden ud og pressede hårdt i slutfasen. 
 
Lørdag aften møder Danmark hjemmeholdet fra Spanien, der i skrivende stund er i gang med et tæt opgør mod Kroatien i fredagens anden kamp. 
 

12-10-2012 08:33:10
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet klar til vigtig kamp  

Så varer det ikke længe, før det danske kvindelandshold tager hul på OL-kvalifikationen, og dermed spiller den første betydende kamp for et dansk landshold i denne sæson. 
 
Ungarn er modstanderen, og det ligner umiddelbart den sværeste kamp af de tre matcher i puljen, der ligeledes tæller Spanien og Kroatien. På det spanske forbunds hjemmeside betegner man også Danmark og Ungarn som klare favoritter til puljesejren. 
 
Danskerne træner her til morgen i Pista de Gel Camp Nou, og har i de seneste dage kunnet opleve et dejligt sen-efterår i den smukke spanske by. Alene en tur væk fra det grå danske efterår må have givet ekstra motivation til Denis Larsens tropper, der spiller klokken 16 i dag.
 
Torsdagen blev brugt på video og analyse om formiddagen og efter frokosten holdt danskerne kædemøder, inden der var tid til hvile og derefter en times træning. Samtlige danske spillere er blevet godkendt til spil. 

Danmark stiller med følgende opstilling til kampen mod Ungarn. 
 
1. kæde: Emma Russell, Josefine Persson, Julie Gregersen, Malene Frandsen, Charlotte Densing
2. kæde: Marie Henriksen, Maria Olausson, Louise Hansen, Josephine Asperup, Julie Davidsen
3. kæde: Line Ernst, Christina Andersen, Michele Brix Nielsen, Simone Jacquet, Jeanette Langsager
4. kæde: Ida Rosendahl, Silke Glud, Julie Jensen

På mål Kamilla Lund Nielsen
 
Kampen kan formentlig følges på IIHF.com's liveupdate, mens der ligeledes er lovet updates på kvindelandsholdets Facebook-side.
 

11-10-2012 06:14:05
Michael Søvsø

Kvindelandsholdet: Fredag er nøglekamp i OL-kvalifikation

Det danske kvindelandshold står i weekenden overfor den første kvalifikationsrunde til OL-turneringen i Sochi i 2014. Danskerne møder fredag Ungarn i den første af tre kampe i puljen, der spilles i skøjtehallen ved siden af Camp Nou i Barcelona. De øvrige hold er Kroatien og værtsnationen Spanien. 
 
Grundet placeringen på verdensranglisten og sidste sæsons flotte præstation ved Division 1B-VM, der sendte Danmark op blandt verdens 14 bedste nationer, står de rød-hvide som storfavorit ved turneringen. Også selv om de nordamerikanske universitetsspillere Josefine Jakobsen og Henriette Østergaard ikke er blevet fløjet ind til Europa denne gang.
 
Danskerne er ankommet til Barcelona, og den første træning er gennemført. Og det bliver en nøglekamp fredag mod ungarerne, der efter alt at dømme er den stærkeste modstander af de tre nationer, Danmark møder i weekenden.
 
Ved det seneste Division II-A VM, den fjerdebedste VM-række, slog Ungarn således Kroatien - et af de andre hold i OL-puljen - med hele 6-0. Ungarerne var tæt på at sikre sig oprykning til Division 1B, men tabte den afgørende kamp 4-5 mod Nordkorea.
 
Et hold går videre til næste kvalifikationsrunde, og her på AL-Bankligaen.dk følger vi kvindelandsholdet, der forhåbentlig sikrer sig billetten til den kommende runde, der spilles i november i Riga. 

 

02-10-2012 11:09:38
Michael Søvsø

Kvindelandsholdet udtaget til første OL-kvalifikation

Det danske kvindelandshold tager i dagene 12.-14. oktober det første spæde skridt mod OL-turneringen i Sochi i 2014. Danskerne er seedet til at begynde helt forfra, i første kvalifikationsrunde, og på trods af savnet af de nordamerikanske profiler, så er Danmark storfavorit til at komme videre til næste runde.

Modstanderne fra Ungarn, Kroatien og Spanien skulle helst fejes af isen i Barcelona, hvor isstadion så vidt vides ligger i skyggen af det svært berømte stadion Camp Nou. Isstadion i Barcelona er til daglig hjemmebane for FC Barcelonas ishockeyafdeling. 

- Spillerne er enige i målsætningen om, at vi skal videre. Selv om der er hold, der kan overraske og ramme dagen i sådan en turnering, så skal vi videre. Derfor satser vi også på at kunne klare os uden vores to college-spillere, Josefine Jakobsen og Henriette Østergaard. Dem gemmer vi til næste runde, hvis og når vi forhåbentlig kommer dertil, siger landstæner Denis Larsen til Ishockeymagasinet FACEOFF.

Ok, Danmark skal først lige videre, men kommer det som ventet såvidt, så venter yderligere to kvalrunder, hvis drømmen om OL skal opfyldes. I første omgang i Letland, hvor hjemmeholdet, Østrig og Italien er modstanderne. 

I første omgang er følgende trup klar til slaget i Barcelona.

Målvogtere:
Kamilla Nielsen, Linköping
Mette Katrine Vorup, Gentofte

Backs:
Jeanette Langsager, Odense
Malene Frandsen, Hvidovre
Josephine Asperup, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Charlotte Densing, Herlev
Simone Jacquet Melby, Aalborg
Julie Davidsen, Herlev 

 
Forwards:
Julie Gregersen, Hvidovre
Emma Russell, Gentofte
Louise Hansen, Hvidovre
Josefine Persson, Hvidovre
Line Ernst, Hvidovre
Silke Glud, Hvidovre
Christina Andersen, Herlev
Michelle Brix Nielsen, Odense
Marie Henriksen, Herlev
Julie Pia Jensen, Gentofte
Ida Rosendal Christensen, Aalborg

 
Træner: Denis Larsen
Assisterende: Poul Munch
Fysio: Siw Myhre
Udstyr: Henrik Jørgensen
General Manager: Helle Dick
Team Leader: Dorthe Nøhr

 

Klippet fra www.hvik.dk:
 

7 Hvidovre-kvinder udtaget til OL-kvalifikation

Når det danske kvindelandshold d. 12.-14. oktober tager til Barcelona for at spille de første OL-kvalifikationskampe er Hvidovre Ishockey Klub fornemt repræsenteret med hele 7 spillere!

Fra Hvidovre deltager:  Malene Frandsen, Josephine Asperup, Julie Gregersen, Louise Hansen, Josefine Persson, Line Ernst og Silke Glud.

Hvidovre er således den klub der stiller med flest spillere når landsholdet skal møde  Ungarn, Kroatien og Spanien.

Held og lykke piger!

 

8/16/2012 3:29:00 PM
Dorthe Nøhr  

Kvindelandsholdet starter op i weekenden
 

 

I den kommende weekend samles Kvindelandsholdets bruttotrup i Rødovre Skøjtehal til en testcamp, hvor de skal testes på og uden for isen.
De slutter af søndag eftermiddag med en træningskamp.

Programmet for weekenden er:

Fredag 17. august:
17.00 Mødes i Rødovre Skøjtehal
19.00 Istræning i Rødovre Skøjtehal
 
Lørdag 18. august:
09.00 3 km. test på Rødovre Stadion
10.00 Møde i Rødovre Skøjtehal
11.00-12.30 Istræning i Rødovre Skøjtehal
15.30-17.00 Istræning i Rødovre Skøjtehal

Søndag 19. august:
09.00 Møde i Rødovre Stadionhal
13.00 Møde i Rødovre Skøjtehal
14.00-15.30 Istræning i Rødovre Skøjtehal

Bruttotruppen for den kommende sæson er:

Målmænd:

Kamilla Lund Nielsen, Linkøping
Julie Clayton, Odense
Mette Vorup, Gentofte Stars
Amalie Joa, Hvidovre

Backs:

Charlotte Densing, Herlev
Simone Jacquet, Aalborg
Louise Louring, Herlev
Josephine Asperup, Sverige
Nynne Glud, Hvidovre
Sanne Jensen, Hvidovre
Malene Frandsen, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Julie Davidsen, Herlev
Johanne Alhøj Andersen, Gentofte Stars
Jeanette Langsager, Odense

Forwards:

Katarina Lund Nielsen, Herlev
Nicoline Jensen, USA
Line Ernst, Hvidovre
Josefine Persson, Hvidovre
Marie Linander Henriksen, Herlev
Christina Andersen, Herlev
Cecilie Rørth, Rødovre
Julie Gregersen, Hvidovre
Louise Hansen
Silke Glud, Hvidovre
Emma Russell, Gentofte Stars
Julie Jensen, Gentofte Stars
Ida Rosendal, Herlev
Michelle Foldager, Silkeborg
Michelle Brix Nielsen, Odense
Josefine Jakobsen, North Dakota
Henriette Østergaard, St. Norbert College
Anne Sofie Clausen, IK Aarhus

Lederstaben:

Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Poul Munch
Holdleder: Helle Dick
Ass. holdleder: Christine Russell
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre

Josefine Jakobsen og Henriette Østergaard deltager ikke i samlingen, da de er på vej til deres respektive klubber i USA.

Nærmere informationer omkring kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Denis Larsen på tlf. 51 88 80 17

 

16-04-2012 17:51:53
Kim Pedersen

 Succes-damerne hyldet i lufthavnen
 

 

Mandag eftermiddag landede en flok glade spillere og ledere fra kvindelandsholdet i Københavns Lufthavn, hvor de blev mødt med flag, blomster og champagne og blev hyldet  for deres oprykning til VM Division 1A af familie, venner, kærester og DIU. 
 
I sin tale til spillerne roste Enver Hansen fra DIU deres flotte sportslige præstation på et beskedent budget. Og landstræner Denis Larsen fik bl.a. ros for det vellykkede generationskifte på landsholdet.
 
Holdets gennemsnitsalder er således kun 21,5 år, så der er grund til at være optimistisk om fremtiden for dette landshold, som nu i første omgang skal stabilisere sig i Division 1A
 

 

15-04-2012 20:07:19
Michael Søvsø

 Oprykning! Danske kvinder tilbage hos de næstbedste
 

 

De danske ishockeykvinder er for første gang siden 2007 tilbage blandt verdens næstbedste nationer. At det kan betale sig at fortsætte til turneringens sidste pift og ikke opgive håbet, blev bevist her til aften, da Danmark stensikkert vandt den afgørende kamp mod Italien med 7-0.

Da Frankrig tidligere i dag havde givet danskerne en hjælpende hånd ved at besejre Kina, så var sejren over Italien rigeligt til at sikre Danmark oprykning. Facit blev 12 point i de fem kampe.

22 minutter inde i kampen i Hull var danskerne allerede på oprykningskurs. Aalborgenseren Josefine Jakobsen med base i den amerikanske collegeturnering havde på det tidspunkt nettet to gange, og efter Jakobsens mål skulle det kun gå fremad for de rød-hvide.

Jakobsen var endnu engang på pletten i den for italienerne hektiske anden periode, hvor danskerne gik fra 1-0 til 6-0. Line Ernst (2) og Henriette Østergaard var de øvrige danske målscorere i midtperioden. Efter 43 minutter konsoliderede Nicoline Jensen den danske sejr med sit 7-0-mål og så kunne festen ellers rulle i den danske lejr, der formentlig bliver omdannet til partyzone i aften. 

Herligt resultat for dansk kvindeishockey, og et resultat af, at toppen af holdet spiller på et meget højt internationalt plan, ligesom de mange unge spillere på holdet er blevet stærkere og mere rutinerede. 

Spillerne lander i Københavns Lufthavn mandag kl. 13.15. DIU arrangerer en festlig velkomst for dem i Starbucks-hjørnet i ankomsthallen.
 

 

14-04-2012 17:59:48
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet: Ærgerligt nederlag mod Kina
 

 

Det danske kvindelandshold tabte i eftermiddag den fjerde kamp ved Division IB-VM i Hull i Storbritannien. Det blev til et nederlag på 2-4 mod Kina. Henriette Østergaard og Josefine Persson bragte ellers danskerne foran 2-0 med mål i begyndelsen af de to første perioder. Derefter gik det den forkerte vej.

- Vi ramte ikke dagen i dag. Vi har presset dem helt i bund og formår ikke at udnytte de hundrede procents chancer vi har.

Efter 2-0-målet bliver vi forkrampet i vores spil og lukker dem mere ind i kampen ved i afgørende situationer at lave personlige fejl, siger landstræner Denis Larsen fra Hull. 

- Vi formår at holde konceptet langt hen ad vejen, men desværre uden held.

- Nu har vi haft et par gode kampe mod England, Holland og Frankrig, men desværre gik den ikke i dag.

- Spillerne lavede en kæmpe holdindsats, men desværre fik vi ikke det ud af det som vi havde håbet og ønsket. Vi må op på hesten igen, og nu ser vi frem mod kampen i morgen mod Italien. Den skal vindes. Samtidig sætter vi vores lid til, at Frankrig vinder over Kina i morgen. Resultatet fra den kamp kender vi, inden vi selv skal spille, siger landstræneren.

- I de sidste par dage har vores håb været, at vi selv kunne afgøre kampen om guldet, så vi ikke var afhængige af andre.  Men det er jo charmen ved sporten, at man ikke altid selv kan vælge hvilken vej, det går, siger han.
 

 

13-04-2012 08:30:35
Michael Søvsø

  Kvindelandsholdet: Hårdt arbejde gav bonus 

 

Det danske kvindelandshold vandt torsdag aften en uhyre vigtig – og ikke mindst overbevisende – sejr på 5-0 over Frankrig, en af konkurrenterne til oprykning. 

Det betyder, at Danmark nu skal ud i en altafgørende kamp mod Kina på lørdag. Kineserne vandt i aftes 3-0 over hjemmeholdet fra Storbritannien, og har ligesom Danmark maksimumpoint ni for tre kampe. Og med en hviledag i udsigt, hvor der naturligvis også er træning på programmet, er der naturligvis tilfredshed i den danske lejr. 

- Oplægget til kampen mod Frankrig var at stresse dem fra starten. Forstået, at vi skulle komme som skudt ud af en kanon og stresse deres backer, forklarer landstræner Denis Larsen fra VM-byen Hull.

- Vi havde på video set, at deres backs ikke var så hurtige til at få pucken ud af zonen, så derfor var det vigtigt, at vores forwards stressede dem ekstra meget, siger han – og glæder sig over, at holdets unge garde leverede en forrygende indsats.

- De trådte igen i karakter og knoklede hundrede procent. Stor ros til Line Ernst, Henriette Østergaard, Maria Olausson og Josephine Asperup og så til vores defensiv, der fungerede helt fantastisk. En kæmpe indsats set over 60 minutter. Alle kæder holdt aftalerne og fulgte konceptet. En stor præstation, siger Denis Larsen.

Den kan sættes i relief, for ved sidste sæsons VM tabte Danmark faktisk 1-3 til Frankrig og sejren torsdag var dermed en sød revanche.
 

 

12-04-2012 20:25:54
Michael Søvsø

  Frankrig blev kørt over af de danske kvinder 

 

Det danske kvindelandshold fik i den grad taget revanche for sidste sæsons VM-nederlag mod Frankrig. I eftermiddag vandt danskerne en stensikker sejr over franskmændene ved Division IB-VM i Hull, og nu ser det for alvor fordelagtigt ud for de rød-hvide i kampen om oprykning. 

5-0-sejren sender Danmark ud i en direkte match om oprykning i morgen, hvor en sejr over Kina vil betyde oprykning. Kineserne spiller senere i aften mod Storbritannien og vinder formentlig. Dermed vil både Kina og Danmark have maksimumpoint inden lørdagens store slag. 

Men tilbage til den fine 5-0-sejr over Frankrig. Henriette Østergaard scorede i undertal efter blot tre minutter og derefter udbrød en stillingskrig, der varede helt frem til tredje periode. 

I begyndelsen af tredje periode kom der for alvor gang i det danske powerplay. To hurtige scoringer af Maria Olausson og Marie Henriksen bragte Danmark foran 3-0, og i den anden ende sømmede Kamilla Lund Nielsen til for de franske forsøg. 

Josefine Jakobsen gjorde det til 4-0 i en friløber i undertal og cementerede sejren med kampens sidste scoring. Herligt for danskerne, der fik kåret Henriette Østergaard til  kampens bedste spiller.
 

 

10-04-2012 23:16:19
Michael Søvsø

  Kvindelandsholdet kigger frem mod VM-nøglekampe 

 

De danske løvinder fortsatte her til aften den fine stime ved VM-turneringen i Hull i England, og det fik naturligvis landstræner Denis Larsen til at finde de tilfredse vendinger frem efter 12-0-sejren over Holland, der i øvrigt var garneret med en skudstatistik på hele 70-16 i danskernes favør. 

- Vi spillede igen en rigtig god kamp og viste en god fighterindstilling. Vi holdt vores aftaler i hele kampen og kørte efter vores koncept, som vi har fulgt under alle træningerne. Vi frygtede mest deres målmand og havde kampen mod England i baghovedet, hvor det var målmanden der holdt dem inde i kampen, lyder det fra Denis Larsen i Hull.
 
- Vi har virkelig fået skabt hul til målet, og de nye viser igen vejen frem med en utrolig god indstilling til spillet. Især Julie Gregersen og Josefine Persson er nogle af de unge som virkelig tager ansvar. Men gennemgående er det via en god holdindsats, at det er gået så godt i de to kampe. 

- Nu kigger vi fremad mod to svære kampe mod hhv. Frankrig på torsdag og Kina på lørdag. Disse kampe er nøglekampene i denne turnering og de bliver afgørende for, hvor i tabellen vi ligger på søndag, når turneringen er slut. Jeg er ikke i tvivl om at spillerne kan sætte sig op til disse kampe, så det bliver nogle spændende opgør der er i vente, siger Denis Larsen. 

Danskernes kamp mod Holland var den rene opvisning, og mellem anden og tredje periode blev der rykket rundt i kæderne, så debutanterne også kunne mærke, hvordan det er at spille VM-turneringer. 
 
Det betød blandt andet, at andenmålmand Amalie Joa fik spilletid, og hun holdt nullet, selv om hollænderne til tider var mere nede i Danmarks zone, end i de to foregående perioder.
 

 

10-04-2012 19:41:47
Michael Søvsø

  Kvindelandsholdet: 70-16 i skud og VM-storsejr 

 

Det danske kvindelandshold fortsætter med at imponere ved Division IB-VM, der for øjeblikket spilles i britiske Hull. Efter at der endelig kom hul på bylden i tredje periode i 5-2-sejren over Storbritannien i aftes, så var der i den grad tale om en ketchupeffekt i eftermiddag i kampen mod Holland. Josefine Persson blev kåret til kampens danske spillere, da de rød-hvide vandt med hele 12-0.

Dermed er der maksimumpoint på kontoen efter to kampe, og i dagens kamp mod hollænderne vandt Danmark skudstatistikken med hele 70-16.

Ganske overbevisende og i hvert fald et bevis på, at dansk kvindeishockey er langt foran flere af konkurrenterne på niveauet i den tredjebedste række.

Henriette Østergaard leverede tre mål og tre assister for det overlegne danske mandskab, og hendes seks point gav dagens topscorerværdighed til herningenseren, der til daglig spiller collegehockey i USA. Josefine Jakobsen, der ligeledes huserer på college i USA – endda et niveau højere – stod for fire point. 

Danskerne har nu en hviledag inden torsdagens nøglekamp mod Frankrig, der vandt 4-0 over Italien i premieren og formentlig også vinder den sene aftenkamp mod hjemmeholdet fra Storbritannien. 

Ved det seneste VM tabte danskerne 1-3 til Frankrig og kunne passende tage revanche på torsdag.
 

 

09-04-2012 23:32:19
Michael Søvsø


  Kvindelandsholdet kom sent i gang men sejrede i VM-premiere 

 

Det danske kvindelandshold vandt den første kamp ved Division 1B-VM i Hull i Storbritannien. Men man skulle helt hen i tredje periode før et massivt overtag førte til danske scoringer. Til gengæld kom der heldigvis så meget hul på bylden, at der ikke var tvivl om noget i kampens slutfase. Danmark vandt 5-2 og fik dermed den perfekte start på turneringen. 

Danmark vandt skudstatistikken med 20-4 i første periode, men det er ikke altid nok. Det unge danske hold sled og slæbte for sagen – og dominerede totalt, men desværre var det briterne, der fik passeret Linköping-spilleren Kamilla Nielsen i det danske mål. Storbritanniens mål blev scoret af Natalie Aldridge efter 17 minutter af kampen. 

Samme billede i anden periode. Danskerne pressede på, men briterne scorede. Bittert, at Angela Taylor efter små 36 minutter scorede på en friløber, og at Josefine Persson kort efter brændte et straffeslag for danskerne. Det så efterhånden ud til at være en af de aftener, hvor pucken bare ikke ville ind. Men der kom endelig hul på bylden i tredje periode.

Kort inde i periode fik Nicoline Jensen endelig scoret for danskerne, og presset på briterne fortsatte. Et stolpeskud blev efterfulgt af en udligning af Marie Henriksen, og topspillerne på det danske hold blev ved. Saint Norbert College-spilleren Henriette Østergaard gjorde det til 3-2 i dansk favør seks minutter før tid, og nu var briterne for alvor i problemer.

Marie Henriksen cementerede den danske sejr med to scoringer i powerplay i kampens slutfase og dermed blev 5-2-cifrene ganske overbevisende. I fjor vandt Danmark i øvrigt 8-1 over briterne. 
 
Cheftræner Denis Larsen havde følgende kommentarer til sejren:
 
- Jeg synes at kampen fra start er vores. Vi arbejder med god energi i vores skift og har en god indstilling. Spillerne arbejder efter vores koncept og spiller disciplineret. Vi skal blive mere skarpe i vores afslutninger og ikke brænde så mange chancer. De unge spillere går uimponeret til opgaven og vi spiller med tre kæder, som udviser en enorm stabilitet og vilje til at ville vinde. Den første kamp er altid svær, og med fem nye spillere i den første kamp mod værtsnationen, så bliver starten lidt anspændt trods mange skud.

Danskerne møder i morgen Holland, der i dag tabte til Kina i premieren. Det ligner en kamp med gode muligheder for de rød-hvide.
 

 

08-04-2012 09:36:17
Michael Søvsø

  Kvindelandsholdet ankommet til VM i Storbritannien 

 

Det danske kvindelandshold er ankommet til Hull, hvor mandskabet i de kommende dage skal slås i rødt og hvidt ved VM i Division 1B, som er den tredjebedste række hos kvinderne.

Rejsen mod Hull gik over al forventning. Flyet gik til tiden, al bagage kom med, bus, varevogn til udstyret og guide stod og ventede på holdet i lufthavnen.

Så mere problemfrit kunne en udrejse med 26 personer og 700 kg bagage ikke foregå.

Vel ankommet til skøjtehallen kom den første udfordring - omklædningsrummet. Danskerne var på forhånd orienteret omkring omklædning i en containerpavillon, men de kan jo fås i mange udgaver. Holdledelsen og spillerne havde ikke lige forudset at den bestod af 20 stole, 5 brusekabiner og 1 toilet. Der er ingen form for udluftning, så spillerne har valgt at bade hjemme på hotellet, for ikke at tilføre mere fugt end højst nødvendigt, så udstyre får en mulighed for at tørre.

Landstræner Denis Larsen og resten af trænerstaben deler rum med vandvarmeren.

Det positive er, at danskerne bor i den bagerste container og dermed har kortest adgang på gummimåtterne ind til hallen. Men for at undgå for mange skader på klingerne, så har spillerne været ovre og tømme skøjtehallens bod for skøjtebeskyttere.
 
Materialerummet består af en 40 fods container som vi deles med italienerne. Reperationer med mere foregår på en stol uden for omklædningscontaineren.

Spillerboksen er cirka 5 meter lang og 2-2.5 meter bred, så det bliver noget af en udfordring at få placeret spillere og ledere i boksen under kampen.

Spillerhotellet er helt i top og det gælder også maden, og ingen klager fra de danske spillere, der tager alle forhold i stiv arm og som store udfordringer.

Dagen i dag står på spillersamtaler, de officielle ledermøder og aftentræning.

I morgen mandag begynder VM officielt. Danmark møder England kl. 20.15 lokal tid. Kampene kan følges på IIHF.com.

 
De foreløbiger kæder ser således ud:
Førstekæde: Charlotte Densing, Malene Frandsen - Henriette Østergaard, Josefine Jakobsen, Marie Henriksen.
Andenkæde: Maria Olausson, Josephine Asperup - Josefine Persson, Julie Gregersen, Nikoline Jensen
Tredjekæde: Simone Jacquet, Jeanette Langsager - Christina Andersen, Line Ernst, Cecilie Rørth
Fjerdekæde: Katarina Nielsen, Michelle Foldager, Emma Russell
 

 

8/16/2011 10:53:00 AM
Dorthe Nøhr

 Kvindelandsholdet starter op i weekenden
 

I den kommende weekend samles Kvindelandsholdets bruttotrup i Rødovre Skøjtehal til en testcamp, hvor de skal testes på og uden for isen.
De slutter af søndag eftermiddag med en træningskamp.

Programmet for weekenden er:

Fredag 19.8.2011
17.00 Samles i Rødovre
17.10 Velkomst
18.00 Første fys-test
19.40 Istræning

Lørdag 20.8.2011
08.15 Samles i Rødovre
08.30 Anden del af fys-test
10.15 Istræning
12.00 Frokost
13.30 Fys-træning
15.00 Hvile/samtaler
17.00 Istræning
19.00 Aftensmad

Søndag 21.8.2011
09.30 Samles i Rødovre / samtaler
10.45 Fystræning
12.00 Frokost
16.00 Kamp
19.00 Afslutning

Bruttotruppen for den kommende sæson er:

Målmænd:

Kamilla Lund Nielsen, Linkøping
Julie Clayton, Odense
Lisa Jensen, Herlev
Amalie Joa, Hvidovre


Backs:

Charlotte Densing, Herlev
Simone Jacquet, Aalborg
Louise Louring, Herlev
Joy Kuch, Hvidovre
Johanne Alhøj Andersen, Gentofte
Josephine Asperup, Segeltorp
Nynne Glud, Hvidovre
Sanne Jensen, Hvidovre
Malene Frandsen, Hvidovre

Forwards:

Katarina Lund Nielsen, Herlev
Nicoline Jensen, Gentofte
Line Ernst, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Josefine Persson, Hvidovre
Marie Linander Henriksen, Herlev
Christina Andersen, Herlev
Cecilie Rørth, Rødovre
Julie Gregersen, Hvidovre
Line Ernst, Hvidovre
Louise Bjerregaard, Hvidovre
Silke Glud, Hvidovre
Emma Russell, Gentofte
Julie Jensen, Gentofte
Michelle Weiss, Gentofte
Ida Rosendal, Herlev
Michelle Foldager, Silkeborg
Jeanette Langsager, Odense
Michelle Brix Nielsen, Odense
Josefine Jakobsen, North Dakota
Henriette Østergaard, St. Norbert College

Lederstaben:

Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Poul Munch
Holdleder: Helle Dick
Ass. holdleder: Christine Russell
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre

Josefine Jakobsen og Henriette Østergaard deltager ikke i samlingen, da de er på vej til deres respektive klubber i USA.

Nærmere informationer omkring kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Denis Larsen på tlf. 51 88 80 17

 

4/4/2011 4:31:00 PM
Michael Søvsø
 

  8-1: Perfekt VM-åbning for kvindelandsholdet

 

Det danske kvindelandshold startede fremragende ud ved Division II-VM i franske Caen. Danskerne slog Storbritannien 8-1 uden de store problemer, og fik dermed revanche for dysten, da de to hold senest mødtes ved en VM-turnering. Dengang vandt briterne.

- Resultatet i dag taler for sig selv. Det stemmer meget godt overens med kampen, siger landstræner Denis Larsen fra Frankrig. 

Ikke overraskende var Josefine Jakobsen den helt store solist på det danske hold. Hun scorede fire gange, men i det hele taget var det en kamp, hvor samtlige danskere leverede varen.

- Alle fik spilletid og leverede på et højt niveau. Profilerne trådte frem som de skulle og resultatet er et bevis på, at vi har rykket os og har et langt stærkere hold end for to år siden, siger Denis Larsen.

Han bruger aftenen på at overvære kampen mellem Frankrig og Italien, inden danskerne i morgen træder op klokken 20.30 mod netop italienerne. 

- Det er en kamp, som vi gerne skal vinde. Derefter kender vi styrken og er forberedt på de to nedrykkere, Frankrig og Tjekkiet, som vi skal møde senere på ugen, siger Denis Larsen. 

 

4/4/2011 6:51:00 AM
Michael Søvsø

 Kvindelandsholdet åbner VM-turnering i eftermiddag
 

 

Efter en sæsons VM-pause på grund af OL 2010 i Vancouver er det danske kvindelandshold igen på isen til en turnering i verdensregi. I den kommende uge gælder det Division II-VM, der spilles i franske Caen.

Nordkorea har meldt afbud af økonomiske årsager, så derfor er blot fem af de seks bebudede hold klar til kamp i det, der kan blive en yderst tæt turnering.

Danmark møder over middag i dag Storbritannien, der ligesom danskerne var med ved Divison II-VM for to år siden. Dengang blev det til britisk sejr på 3-1. Danskerne tabte ligeledes til en anden af kombattanterne ved den kommende turnering, Italien, med 2-3, og den seneste danske VM-turnering endte i det hele taget med en lidt skuffende femteplads, dog efter lutter jævnbyrdige kampe.

Dem bliver der formentlig en del af i den kommende uge igen, hvor landstræner Denis Larsens tropper også skal møde de to nedrykkere fra Division I, Tjekkiet og Frankrig. 

Ingen tvivl om, at det bliver vanskelige opgaver for den danske trup, hvor man dog kan glæde sig over, at mange af den nye generations spillere er blevet to år ældre og dermed er vokset i fysik og erfaring.

Og så har Danmark matchvindertyper som Josefine Jakobsen og Marie Linander Henriksen på holdet, der tæller fire udenlandsbaserede spillere. Ud over Josefine Jakobsen (Segeltorp) er det Josephine Asperup (Segeltorp), Nanna Holm Glaas (AIK Stockholm) og Henriette Østergaard (Saint-Norbert College)

Danmark stiller med følgende trup:
Målmænd:
Kamilla Lund Nielsen, Hvidovre
Nanna Holm Glaas, AIK Stockholm
Backs:
Charlotte Densing, Herlev
Julie Davidsen, Herlev
Simone Jacquet, Aalborg
Louise Louring, Herlev
Joy Kuch, Hvidovre
Johanne Alhøj Andersen, Rødovre
Josephine Asperup, Segeltorp
Forwards:
Katarina Lund Nielsen, Hvidovre
Nicoline Jensen, Rødovre
Line Ernst, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Josefine Persson, Hvidovre
Marie Linander Henriksen, Herlev
Christina Andersen, Herlev
Anne Sofie Clausen, Århus
Cecilie Rørth, Rødovre
Josefine Jakobsen, Segeltorp
Henriette Østergaard, St. Norbert College
Lederstaben:
Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Bjarke Glashoff
Manager: Ib Svendsen
Holdleder: Helle Dick
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre

 

11/14/2010 7:53:00 PM
Michael Søvsø

Kvinderne tabte også tredje kamp i Norge
De danske ishockeykvinder tabte også den sidste kamp i serien mod Norge, der blev spillet i Halden tæt ved den svenske grænse.
Efter 3-1 og 3-0 i de to første kampe vandt hjemmeholdet 5-2 i det tredje sammentræf på tre dage. Josephine Persson scorede begge mål for Danmark.

Trods de tre nederlag kunne kvindelandstræner Denis Larsen og hans tropper dog tage værdifuld erfaring med til den resterende del af sæsonen, der kulminerer ved Division II-VM i Frankrig, der spilles i april 2011.

11/13/2010 10:18:00 PM
Michael Søvsø

Norske kvinder overvandt Danmark igen
 

 

Kvinder, testkamp: Norge – Danmark 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) (Skrevet af Ib Svendsen) De danske kvinder tabte også den anden testkamp mod de norske værter, der foreløbig har været ganske ugæstfri i Halden. Fredag vandt nordmændene 3-1, mens det lørdag blev til 3-0 i norsk favør.

Det danske hold havde nogle spillere med småskavanker, hvor alle undtaget Josephine Asperup havde meldt sig klar. Josephine Asperup er plaget af knæproblemer, så hun sad over i denne kamp.

Danskerne gjorde en ganske god figur på banen, hvor trioen Josephine Persson, Nicoline Søndergaard Jensen og Marie Henriksen evnede at udfordre nordmændene.

Det var dog Norge, der satte den første pind med et mål i overtal efter fem minutters spil. Andrea Dalen kom ind på kanten og luskede en puck mellem stolpen og målmand Nanna Glaas.

Danskerne tog det gode spil med ind i de næste 20 minutter, og gjorde det godt den første halvdel af perioden, hvor de blandt andet fik noget bedre gang i overtalsspillet, med et par kvalificerede skud på mål.

Norge scorede dog til 2-0 midtvejs i kampen, da de kom to mod en ned i den danske zone, og scorede usvigelig sikkert med en tværpasning tæt på det danske mål.

Hjemmeholdet var ved at komme yderligere foran til sidst i den anden periode, da Louise Louring ikke helt fik clearet en tværpasning i midtzonen, og derved fik den norske spiller frit løb mod det danske mål. Men heldigvis var målstolpen til dansk fordel, da pucken ramte overliggeren med et tydeligt knald.

Tredje periode startede med et par gode gennembrud af danskerne. Det første af Josephine Persson og det næste af Line Ernst – men der manglede lige det sidste i afslutningen.

Norge kom på slutresultatet 3-0 to minutter før tid, da de danske backer blev fanget lidt for højt oppe på banen. Alene på mål scorede Norge, da Nanna Glaas måtte kapitulere overfor Andrea Dalen, der derved lavede sit tredje point mod Danmark i dag.
 
De to mandskaber mødes endnu engang søndag, hvor det forhåbentlig vil lykkes med en dansk revanche.

 

11/12/2010 11:03:00 PM
Michael Søvsø

Kvinderne tabte tæt test i Norge
 

 

Kvinder, træningskamp: Norge-Danmark 3-1 (1-1,2-0,0-0) (Af Ib Svendsen og Michael Søvsø) De danske kvinder leverede en fornuftig indsats i den første af tre testkampe mod Norge. Nicoline Søndergaard (assisteret af Marie Henriksen) scorede det enlige danske mål i en ganske tæt kamp – i hvert fald i to perioder. Anden periode tilhørte nemlig hjemmeholdet i norske Halden.

- Det var hæderligt i aften. Vi holdt os til vores gameplan, og jeg er specielt tilfreds med den måde, vi agerede på i defensiven. Spillerne gjorde det ikke sværere, end det var, konstaterede landstræner Denis Larsen efter kampen.

- Nordmændene sad tungt på os i anden periode, og der havde vi nok problemer med formen. Nordmændene så ud til at være i bedre kondition end vores spillere. Men jeg er sikker på, at det nok skal blive rettet i løbet af sæsonen. Vi har en determineret flok af spillere, lød det fra Denis Larsen.

Der var trænerroser til målscorer Nicoline Søndergaard Jensen, der sammen Marie Henriksen udgjorde et fint angrebstandem på det danske hold. Også Maria Olausson og backerne Louise Louring og Simone Jacquet fik pæne ord med på vejen for indsatsen, som træner Larsen altså generelt mente, var i orden.

- Vi satser på at vores pasningsspil bliver bedre i morgen (Danmark møder igen Norge). De presser hårdt, og så er det vigtigt, at pasningerne sidder. Lige nu er det svært at sige, hvor vi står i forhold til Norge, så lad os drage konklusionerne efter tre kampe. Men i dag synes jeg, vi havde Norge på hælene i perioder og kunne have scoret flere gange, sagde Denis Larsen.

 

11/12/2010 3:49:00 PM
Michael Søvsø

 Kvindernes landstræner: Oprykning er mulig
 

 

Det danske kvindelandshold er i fuld gang med forberedelserne til VM-turneringen i Division II, der spilles i Frankrig i april. I forhold til VM-turneringen for to sæsoner siden, er der sket et generationsskifte på det danske hold, som nu har en gennemsnitsalder på blot 22 år.

Det er altså ungt og friskt blod, der præger Denis Larsens tropper, og det gør, at landstræneren er ganske optimistisk, når talen falder på VM-turneringen.

- Ved VM forrige år havde vi det svært, og stillede op med en del rutinerede spillere. Vi overlevede og holdt gang i kvindeishockeyen. Vi vidste, at der skulle en ny generation til, og med det potentiale, der er i spillerne, så har vi kvaliteter til at spille os op i Division I, siger Denis Larsen.

Fredag, lørdag og søndag byder på tre landskampe mod Norge, der spiller i Division I, altså VM-niveauet, som Danmark stræber efter.

- Forhåbentlig kan vi vise, at vi kan være med på det niveau. Vi går til kampene med oprejst pande, og får fortalt, hvor vi står henne i dag, forklarer Denis Larsen.

- For øjeblikket kender jeg ikke så meget til Norge, men jeg ved, at de har fem spillere fra det svenske mesterhold fra Segeltorp. Jeg har set dem deroppe, og de spiller hockey på meget højt niveau – i øvrigt sammen med et par af vores egne spillere. Nordmændene er også i gang med et generationsskifte, og jeg forventer nogle gode kampe, siger han.

Grunden til, at der ikke var VM-turneringer i fjor, var OL-turneringen i Vancouver, men nu er de rød-hvide kvinder altså klar til at spille om VM-ære igen. Modstanderne i Frankrig er – udover værterne – Tjekkiet, Storbritannien, Nordkorea og Italien.

De tre landskampe i Norge spilles i Halden, og vi følger op på kampene her på landshold.ishockey.dk

 

11/8/2010 1:02:00 PM
Dorthe Nøhr

Kvindelandsholdet spiller kampe i Norge
 

 

Kvindelandsholdet rejser torsdag d. 11. november til Norge, for at spille 3 kampe mod Norge som ligger i 1. division.
Igennem mange år har Norge været en god sparingspartner for kvindelandsholdet.

Dette er også en god målestok for landstrænerne, for at se hvor tæt de danske kvinder er på at komme tilbage i 1. division.

Kampene bliver spillet i Halden og hvis de bliver kørt online, så vil kampene kunne følges på www.hockey.no.

Kampprogrammet er:

Fredag 12. november kl. 19.40
Lørdag 13. november kl. 16.00
Søndag 14. november kl. 10.00

Truppen til Norge er:

Målmænd:

Kamilla Nielsen, Hvidovre
Nanna Holm Glaas, AIK Stockholm

Backs:

Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Julie Davidsen, Herlev
Simone Jacquet, Aalborg
Louise Louring, Herlev
Joy Kuch, Hvidovre
Cecilie Rørth, Rødovre
Johanne Alhøj Andersen, Rødovre
Malene Frandsen, Hvidovre
Josephine Asperup, Segeltorp

Forwards:

Katarina Nielsen, Hvidovre
Nicoline Jensen, Rødovre
Line Ernst, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Emma Russell, Gentofte
Josefine Persson, Hvidovre
Marie Linander Henriksen, Herlev
Christina Andersen, Herlev
Christina Døj, Hvidovre
Anne Sofie Clausen, Århus

Lederstaben:

Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Bjarke Glashoff
Holdleder: Ib Svendsen
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre

Nærmere informationer omkring kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Denis Larsen på tlf. 51 88 80 17

 

11/2/2010 11:03:00 AM
Dorthe Nøhr

Kvindelandsholdet deltager i U15 puljeturnering i Herlev

Kvindelandsholdet er i den kommende weekend samlet i Herlev Skøjtehal, hvor de deltager i U15 Puljeturneringen. Her skal de møde drengeholdene fra Frederikshavn, Odense og Herlev.

Puljeturneringen er en del af kvindelandsholdets forberedelser frem til VM i 2011.

Kvindelandsholdets weekendprogram er:

Lørdag 6.11.2010
11.15 Mødetid
11.30 Informationer
13.20 Kamp mod Frederikshavn
14.45 Frokost
15.10 Opvarmning
16.10 Kamp mod Odense
18.00 Afrunding
 
Søndag 7.11.2010
10.00 Mødetid
11.00 Opvarmning
12.20 Kamp mod Herlev
15.00 Afrunding

Truppen til U15 puljeturneringen er:

Målmænd:

Kamilla Nielsen, Hvidovre
Louise A. Larsen, Aalborg

Backs:

Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Julie Davidsen, Herlev
Simone Jacquet, Aalborg
Louise Louring, Herlev
Joy Kuch, Hvidovre
Cecilie Rørth, Rødovre
Johanne Alhøj Andersen, Rødovre

Forwards:

Katarina Nielsen, Hvidovre
Nicoline Jensen, Rødovre
Line Ernst, Hvidovre
Maria Olausson, Herlev
Emma Russell, Gentofte
Josefine Persson, Hvidovre
Malene Frandsen, Hvidovre
Anne Larsen, Aalborg
Marie Linander Henriksen, Herlev
Christina Andersen, Herlev
Christina Døj, Hvidovre
Nynne Glud, Hvidovre
Anne Sofie Clausen, Århus

Lederstaben:

Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Bjarke Glashoff
Holdleder: Ib Svendsen
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre

Nærmere informationer omkring kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Denis Larsen på tlf. 51 88 80 17

9/1/2010 2:27:00 PM
Dorthe Nøhr  

To sejre og stærk indsats af kvindelandsholdet
 

 

Det danske kvindelandshold har overstået sæsonens første opgave – deltagelsen i U15-puljeturneringen i Frederikshavn. Tre kæder var af sted i en god blanding af etablerede spillere og nye landsholdsaktuelle spillere. Stemningen i truppen var aldeles glimrende, og oplægget til turen var, at turneringen skulle bruges til at kigge nærmere på de spillere, der er aktuelle i bruttotruppen til landsholdet, der senere på sæsonen skal spille Division 2-VM i Frankrig.

- Vi mødte Herlev i første kamp. Oplægget var at arbejde hårdt, løbe på skøjterne samt hjælpe hinanden. Begyndelsen var nervøs og spillerne lavede for mange individuelle fejl, som bliver straffet hårdt mod drengehold, fortæller landstræner Denis Larsen.

- Heldigvis blev det bedre i anden periode og i de sidste 20 minutter kørte spillet for alvor. Kampen endte 2-2 og kampen var i det store hele godkendt, fortæller Denis Larsen.

De gode takter fortsatte i anden kamp mod Odense, hvor kvindelandsholdet godt nok kom bagud 0-2, men alligevel formåede at vinde 4-3. Efter hårdt arbejde i defensiven i kampens slutfase holdt det danske mandskab kampen ud og sikrede sig derefter den første sejr over et drengehold. Det skabte stor jubel i omklædningsrummet efter kampen.

- Derefter kørte det rigtig godt i den sidste kamp mod Frederikshavn. Vi spillede med stor tålmodighed og disciplin og vandt hele 6-2. Alle var helt oppe i gear, og samlingen endte med at være en positiv oplevelse. Indstillingen var helt i orden, og spillerne går en lovende fremtid i møde, hvis niveauet holder, siger Denis Larsen.  

 

 

8/26/2010 12:09:00 PM
Dorthe Nøhr

 Kvindelandsholdet deltager i U15 puljeturnering i Frederikshavn
 

 

Kvindelandsholdet er i gang med at forberede sig til VM i 2011. I den forbindelse deltager holdet i denne sæson i U15 puljeturneringen.
Den første puljeturnering holdet deltager i, foregår i den kommende weekend i Frederikshavn, hvor holdet skal møde Herlev, Odense og Frederikshavn.


Kvindelandsholdets weekendprogram er:

Lørdag d. 28.08.2010

12.00 Mødetid
12.10 Frokost
12.45 Info og opvarmning
14.15 Kamp mod Herlev
18.00 Opvarmning
19.00 Kamp mod Odense
21.00 Aftensmad

Søndag d. 29.08.2010

07.10 Morgenmad
08.00 Opvarmning
09.00 Kamp mod Frederikshavn
11.30 Afslutning

Truppen til U15 puljeturneringen er:


Målmænd:

Kamilla Nielsen, Hvidovre
Julie Clayton, Odense


Backs:

Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Julie Davidsen, Herlev
Simone Jacquet, Aalborg
Anne Christensen, Aalborg
Katarina Nielsen, Hvidovre
Cecilie Rørth, Rødovre


Forwards:

Nicoline Jensen, Rødovre
Line Ernst, Hvidovre
Lindi Clemmesen, Hvidovre
Emma Russell, Gentofte
Josefine Persson, Hvidovre
Malene Frandsen, Hvidovre
Anne Larsen, Aalborg
Ida Christensen, Aalborg
Louise Bøssbak, Aalborg

Lederstaben:

Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Bjarke Glashoff
Holdleder: Ib Svendsen
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre
Manager: Dorthe Nøhr

Nærmere informationer omkring kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Denis Larsen på tlf. 51 88 80 17

 

09.09.2009

Kvindelandsholdet: Rapport fra puljeturneringen


Kvindelandsholdet var i den forgangne weekend samlet til U17 puljeturnering i Herlev. Man havde til denne turnering valgt kun at deltage med sjællandske spillere for at holde omkostningerne nede. Til december, hvor holdet deltager i U17 puljeturneringen i Aalborg, vil holdet primært bestå af jyske spillere. Netop for at få lidt gang i udviklingen af kvindespillere i Jylland.

I Herlev mødte kvindelandsholdet U17 hold fra Herlev, Vojens og Aalborg med følgende resultater:
 

Landstræner Denis Larsen om kampene:
 
Kvindelandsholdet mod Herlev 0-7
Vores første kamp mod Herlev var i højt tempo fra start. Spillerne var klar og tændte på at vise, at de godt kunne være med. I betragtning af, at det var vores første samling uden nogen is-pas eller teori andet end den før kampen, gjorde pigerne en god figur for vores opbygning af det nye landshold.
 
Kvindelandsholdet mod AaB 0-9
Kampen mod AaB begyndte godt. Vi havde fået mere styr på det i forhold til den første kamp, men vi glemmer at overholde vores aftaler, og det gjorde at AaB havde det meste af spillet i vores ende, og vi havde det svært med at få pucken ud. Vi kom til nogle få chancer, men var ikke effektive nok. Igen var pigerne oppe imod et godt spillende AaB hold. Det er glædeligt at se de gode takter, som de unge spillere viser på holdet.
 
Kvindelandsholdet mod Vojens 0-4
Grundet flere skader måtte vi i denne kamp spille med to kæder. Spillerne var igen klar fra start og viste gode takter, og vi matchede Vojens bedre end de to første modstandere. Vores forsvar viste rigtig gode takter, det var ligesom om at der var kommet bedre forståelse for, hvordan vi ville have vores forsvar skulle fungere. Angriberne viste storform og kom til flere gode afslutninger, men desværre kom pucken ikke over mållinien.
 
Konklusion på turneringen:
C gruppen er en stærk gruppe, og vi kunne se at holdet stadig er under opbygning. Men det var en rigtig god træning for spillerne, og de kan se hvad det kræver for at med på et landshold.
 
Holdet viser en rigtig god stemning/udstråling, og troen på at vi kan lykkes på dagen hvor vi skal præstere er der. Vi kikker ikke så meget på resultaterne efter weekenden, men mere på hvem der kan holde niveau i tre hårde kampe, samt at få holdet til at være et godt socialt hold både på og uden for banen i og med, at der er mange nye spillere.
 

Det ser rigtig lovende ud i opbygningen af holdet frem til VM 2011

 

04.09.2009

Kvindelandsholdet i U17 puljeturnering i Herlev

 
Kvindelandsholdet deltager i denne sæson i U17 puljeturneringen for at kunne udvikle de unge spillere frem til VM 2011.

Den første puljeturnering holdet deltager i, foregår i den kommende weekend i Herlev, hvor holdet skal møde Herlev, AaB og Vojens.

Kvindelandsholdets weekendprogram er:
 
Lørdag d.5.9.09
 
11.15 Mødetid
11.30 Info
11.50 Omklædning/opvarmning

 
12.55 Kamp mod Herlev U17
 
Frokost umiddelbart efter kampen
16.10 Omklædning/opvarmning

 
17.20 Kamp mod AaB U17
 
19.00 Aftensmad
 
 
Søndag. d.6.9.09
 
09.50 Mødetid
10.15 Omklædning / opvarmning

 
11.10 Kamp mod Vojens U17
 
 
Truppen til U17 puljeturneringen:
 
Målmænd:
Kamilla Nielsen, Hvidovre
Bianca Juul-Hansen, Rødovre
 
Backs:
Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Joy Kuch, Hvidovre
Louise Louring, Herlev
Katrine Schlichting, Hvidovre
Julie Davidsen, Herlev
Sasha Jensen, Rødovre
Johanne Andersen, Rødovre
 
Forwards:
Josephine Svendsen, Hvidovre
Nicoline Jensen, Rødovre
Mie Jensen, Hvidovre
Katarina L. Nielsen, Hvidovre
Josephine Asperup, Herlev
Line Ernst, Hvidovre
Cecilie Rørth, Rødovre
Maria Olausson, USA
Christina Andersen, Hvidovre
 
Lederstaben:
Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Bjarke Glashoff
Holdleder: Mette Østergaard / Ib Svendsen
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre
Manager: Dorthe Nøhr
 
Nærmere informationer omkring kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Denis Larsen på tlf. 51 88 80 17

30.07.2009

World Outgames ishockeyturneringens sidste dag


Så blev det finaledag i World Outgames kvindeishockeyturnering.

Kampen om bronze blev spillet mellem Team USA og Jesters fra Toronto. Team USA stillede med 9 markspillere og en målmand, da de havde en skadet markspiller. Men det påvirkede ikke holdet, som kæmpede sig igennem kampen og vandt den 4-2. Især to spillere på Team USA gjorde sig bemærket, hvoraf den ene er fransk landsholdsspiller. Team USA vandt dermed overraskende bronzemedaljen.

Kampen om guldet blev spillet mellem Danmark og Toronto Jets Girls. Trods den store aldersforskel på de to hold gav Toronto Jets Girls virkelig det danske hold god modstand i de to første perioder. Men så måtte Toronto Jets Girls kapitulere, og de danske kvinder vandt kampen 10-3 og dermed guldet. Toronto Jets Girls fik sølv.

Det har været en rigtig god turnering med otte virkelig gode kampe. Spillerne har haft en god tid i Danmark og især i Hvidovre Skøjtehal. Herfra skal lyde en stor tak til Hvidovre Ishockey Klub og især til Ib Svendsen, som har været med i den store planlægning af turneringen.

Stillingen i turneringen blev:
Guld til Danmark
Sølv til Toronto Jets Girls
Bronze til Team USA
4. plads til Jesters

30.07.2009

Kvindelandsholdet: Guldvinder ved World Outgames


Kvindelandsholdet var i dag i finalen ved World Outgames hvor de mødte Toronto Jets Girls.

De danske kvinder startede lidt tungt og kvinderne fra Toronto startede i et meget højt tempo, hvor de viste at de tog denne finale meget seriøst.

Det blev til 2 gode perioder hvor holdene var meget lige, med et lille overtag fra Toronto spillerne, efter 2. periode var stillingen 3-3.

Men i 3. periode måtte de slippe taget og de danske spillere pressede Toronto spillerne i bund og vandt perioden 7-0.

Det betød at det danske landshold vandt kampen 10-3 og dermed vandt turneringen. Toronto Jets Girls vandt sølv og Team USA vandt bronze.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentar til kampen:
Spillerne startede meget tungt, da de var begyndt var trætte efter at have spillet 3 kampe på 2 dage. De to første perioder underpræsterer vi og ser trætte ud. Men vi får spillet os op til et acceptabelt niveau, men når slet ikke det niveau vi kan.
Spillet begynder at fungerer i 3. periode, som vi vinder 7-0. Der ser rigtig godt ud for holdet og for fremtiden.

Næste gang holdet skal i action er i forbindelse med Puljeturning i Herlev den 5.-6. september.


Statistik fra kampen

Periodecifre: 2-2, 1-1, 7-0.
 
Målscorere:

 0-1 Rene Harrison, ass. Pathy Anne Valenti
 1-1 Christina Andersen, Katarina Nielsen
 2-1 Johanne Andersen, ass. Katarina Nielsen og Joy Kuch
 2-2 Sue Anne Van Damme
 2-3 Sarah Portland, ass. Sue Anne Van Damme
 3-3 Christina Andersen SH
 4-3 Maria Olausson, Josephine Asperup
 5-3 Henriette Østergaard, ass. Nicoline Jensen og Camilla Søgaard
 6-3 Mie Jensen, ass. Maria Olausson og Joesphine Asperup
 7-3 Henriette Østergaard, ass. Josefine Pehrsson
 8-3 Henriette Østergaard, ass. Josefine Pehrsson
 9-3 Josefine Pehrsson, ass. Katrine Sclichting og Henriette Østergaard
10-3 Josephine Asperup

Udvisninger:
Danmark: 1 x 2 min., Toronto Jets Girls: 1 x 2 min
 
Skudstatistik:
Danmark: 41, Toronto Jets Girls: 15.

29.07.2009

World Outgames ishockeyturneringens 2. dag


De sidste indledende kampe i World Outgames kvindeishockey turnering blev spillet i dag.

I den første kamp spillede Jesters fra Toronto mod de danske kvinder. Denne kamp var meget lige og endte 2-1 til Danmark.

I den anden kamp spillede Toronto Jets Girls mod de danske kvinder. Her dominerede det danske landshold og vandt kampen 6-1.

I den sidste kamp mellem mellem Team USA og Jesters var der virkelig noget at spille om for Jesters holdet. Hvis de vandt kampen ville de komme i finalen.
De lagde godt ud og kom foran 1-0, men selv om Team USA kun havde 9 spillere, fik de kæmpet sig tilbage og vandt kampen 2-1.

Det betyder at bronzekampen bliver mellem Team USA og Jesters og finalekampen bliver mellem Danmark og Toronto Jets Girls.

Stillingen efter indledende rund er:

Danmark              6 point efter 3 kampe
Toronto Jet Girls 3 point efter 3 kampe
Team USA           2 point efter 3 kampe
Jesters                 1 point efter 3 kampe

Torsdagens program er følgende:

30.7. kl. 10.00 Bronzekamp Team USA mod Jesters
30.7. kl. 12.30 Finale Danmark mod Toronto Jet Girls

 

29.07.2009

Kvindelandsholdet: Klar til finalen efter 2 sejre


I dag spillede de danske kvinder 2 kampe i World Outgames ishockeyturneringen.

Den første kamp blev spillet mod Jesters fra Toronto. Efter en lidt svag start hvor Jesters fik lov til at komme foran 0-1, kom kvinderne godt tilbage og fik i 2. periode scoret 2 hurtige mål i undertal. Kampen endte 2-1 til Danmark.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentar til den første kamp:
Kampen mod Jesters var en tung kamp, hvor vi ikke var helt oppe i tempo. Der var mange personlige fejl, men vi fik spillet os ind i kampen i 2. periode. Det blev en lidt mindre god kamp i forhold til niveauet, og efter kampen i tirsdags virkede spillerne meget trætte.

Efter en kort pause hvor der blev kørt is, skulle kvinderne igen i action. Denne gang mod Toronto Jets Girls.
Kvinderne virkede mere klar fra kampstart og fik hurtigt bragt sig foran med 2-0, inden Toronto Jets Girls fik deres første og eneste scoring. Kampen endte 5-1 til Danmark.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentar til den anden kamp:
Vi kom godt fra start og spillerne var indstillet på at mindske de personlige fejl. De arbejdede hårdt på skøjterne, og viste gode takter i powerplay. Pasningerne lå på bladet og der var masser af bevægelse blandt spillerne. Det var en rigtig god kamp med den rette indstilling. Dog var der stadig enkelte personlige fejl, som der skal arbejdes med.

De danske kvinder spiller finale torsdag d. 30. juli kl. 12.30 mod Toronto Jets Girls. Kampen bliver spillet i Hvidovre Skøjtehal.

Der bliver spillet bronzekamp kl. 10.00 mellem Team USA og Jesters. Denne kamp bliver også spillet i Hvidovre Skøjtehal.

Toronto Jets Girls ser frem til at møde de danske kvinder i finalen i morgen, selv om de nu hellere ville spille mod holdets mødre. Holdet spiller normalt i en Old Girls turnering i Toronto, hvor der er lige så mange spillere i turneringen, som vi har kvindespillere i Danmark.

Statistik fra 1. kamp mod Jesters
 

Periodecifre: 0-1, 0-2, 0-0.
 
Målscorere:

0-1 Lil Rubie, ass. Heidi Van Galen
1-1 Henriette Østergaard, ass. Zette Haagensen SH
2-1 Henriette Østergaard

Udvisninger:
Danmark: 4 x 2 min., 1 x 5 min., Jesters: 5 x 2 min
 
Skudstatistik:
Danmark: 20, Jesters: 8.

Statistik fra 2. kamp mod Toronto Jets Girls

Periodecifre: 2-1, 2-0, 2-0.

Målscorere:

1-0 Josephine Asperup, ass. Mie Jensen
2-0 Josefine Pehrsson, ass. Zette Haagensen
2-1 Stephanie Repar, ass. Sarah Portland
3-1 Henriette Østergaard, ass. Zette Haagensen PP
4-1 Katarina Nielsen
5-1 Nicoline Jensen, ass. Henriette Østergaard
6-1 Josephine Asperup

Udvisninger:
Danmark: 5 x 2 min., Toronto Jets Girls: 5 x 2 min
 
Skudstatistik:
Danmark: 25, Toronto Jets Girls: 10.

Torsdagens program er følgende:

30.7. kl. 10.00 Bronzekamp Team USA mod Jesters
30.7. kl. 12.30 Finale Danmark mod Toronto Jet Girls

28.07.2009


World Outgames ishockeyturneringen er i gang


I dag startede de indledende kampe i World Outgames kvindeishockey turnering.

Selve turneringen blev åbnet af kommunalpolitiker Kenneth Christensen fra Hvidovre samt Line Baun Danielsen, som er tidligere landsholdsspiller og forkæmper for kvindeishockey i Danmark.

Den første kamp var et lokalopgør mellem Toronto Jets Girls og Jesters fra Toronto. Det var en meget lige kamp, som endte 0-0.

Den anden kamp stod mellem Team USA og det danske kvindelandshold. Denne kamp endte 0-5 til Danmark.

I den sidste kamp spillede Toronto Jets Girls mod Team USA. Toronto Jets Girls vandt 5-2.

Stillingen efter dagens kampe er:

Toronto Jet Girls 3 point efter 2 kampe
Denmark              2 point efter 1 kamp
Jesters                 1 point efter 1 kamp
Team USA           0 point efter 2 kampe

Onsdagens program er følgende:

29.7. kl. 10.00 Jesters mod Danmark
29.7. kl. 12.00 Toronto Jet Girls mod Danmark
29.7. kl. 14.00 Jesters mod Team USA

 

28.07.2009

Kvindelandsholdet: Sejr over Team USA
 

Kvindelandsholdet deltager i disse i World Outgames ishockeyturnering i Hvidovre Skøjtehal.

I den første kamp mødte holdet Team USA. Det er ikke det amerikanske landshold, men spillere fra USA som individuelt har tilmeldt sig turneringen.

Det danske hold kom godt fra start og nød at have fået is under skøjterne.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentar til kampen: Det var en kamp, hvor sommerferien lige skulle ud af benene, men da den var kommet det, gik det rigtig godt, især når man tager i betragtning at det var de nye unge spillere som var udtaget til holdet.

Spillerne arbejdede godt og koncentreret, og der var en god stemning under hele kampen.

Selvfølgelig var der momenter, hvor vi ikke får pasningerne til at ligge rigtigt, eller hvor vi kommer for sent frem til pucken. Men det er i småtingsafdelingen.

Holdet ser meget lovende ud i forhold til, at vi er i gang med et generationsskifte, hvor vi først skal præstere til VM i 2011.

De danske kvinder spiller onsdag d. 29. juli kl. 10.00 mod Jesters fra Canada og igen kl. 12.00 mod Toronto Jets Girls fra Canada. Kampene spilles i Hvidovre Skøjtehal.

Periodecifre: 1-0, 3-0, 1-0.
 
Målscorere:

1-0 Josefine Pehrson, ass. Henriette Østergaard og Nikoline Jensen
2-0 Henriette Østergaard, ass. Nikoline Jensen
3-0 Josefine Pehrson, ass. Henriette Østergaard
4-0 Josefine Pehrson, ass. Nikoline Jensen og Joy Kuch
5-0 Josephine Asperup, ass. Camilla Søgaard

Udvisninger:
Danmark: 5 x 2 min. Team USA: 4 x 2 min
 
Skudstatistik:
Danmark 23, Team USA 4.

Onsdagens program er følgende:

29.7. kl. 10.00 Jesters mod Danmark
29.7. kl. 12.00 Toronto Jet Girls mod Danmark
29.7. kl. 14.00 Jesters mod Team USA

24.06.2009

Kvindelandsholdet deltager i World Outgames


I forbindelse med World Outgames, som er et stort sports- og kulturarrangement, der finder sted i København fra 25. juli til 2. august, deltager kvindelandsholdet i en kvindeturnering i Hvidovre Skøjtehal.

Der deltager 4 hold i turneringen, som ud over det danske landshold består af 3 hold fra USA og Canada.
 
Kampprogrammet for turneringen er:
 
28.7. kl. 10.00 Toronto Jet Girls mod Jesters
28.7. kl. 12.00 Team USA mod Danmark
28.7. kl. 14.00 Toronto Jet Girls mod Team USA
29.7. kl. 10.00 Jesters mod Danmark
29.7. kl. 12.00 Toronto Jet Girls mod Danmark
29.7. kl. 14.00 Jesters mod Team USA
30.7. kl. 10.00 Bronzekamp
30.7. kl. 12.00 Finalekamp
 
Truppen til World Outgames:
 
Målmænd:
Julie Clayton Jacobsen, Odense
Bianca Juul-Hansen, Amager
 
Backs:
Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Joy Kuch, Hvidovre
Josephine Asperup, Herlev
Katrine Schlichting, Hvidovre
Sacha Jensen, Amager
Johanne Andersen, Amager
Camilla Søgaard, Herning
 
Forwards:
Josephine Svendsen, Hvidovre
Nicoline Jensen, Amager
Mie Jensen, Hvidovre
Katarina L. Nielsen, Hvidovre
Josefine Persson, Hvidovre
Line Ernst, Hvidovre
Cecilie Tidmand, Amager
Cecilie Rørth, Amager
Julie Gregersen, KSF
Marie Linander Henriksen, Herlev
Maria Olausson, USA
Katrine Ellegaard, Hvidovre
Henriette Østergaard, Segeltorp
 
Lederstaben:
Cheftræner: Denis Larsen
Ass. træner: Bjarke Glashoff

 
Holdleder: Mette Østergaard / Ib Svendsen
Materialemand: Henrik Jørgensen
Fysioterapeut: Siw Myhre
Manager: Dorthe Nøhr
 
Nærmere informationer omkring kvindelandsholdet kan fås ved henvendelse til Denis Larsen på tlf. 51 88 80 17.

 
Informationer omkring World Outgames kan findes på www.copenhagen2009.org

18.04.2009

Nederlag til oprykkerne fra Letland

Da vi var sikre på at forblive i 2. division, valgte trænerne at lade de spillere som ikke havde spillet i turneringen, komme i kamp.
Derfor var der byttet godt om på kæderne og den altid sikre Nanna Holm Glaas var i målet, skiftet ud med unge og talentfulde Kamilla Lund Nielsen.

De nye kæder kørte på med krum hals og havde utrolig mange gode chancer mod letterne. Men det havde letterne også og i første periode, havde vi vores målstolper med os og perioden ender 0-0.

Tidligt i anden periode får vi scoret kampens første mål. Det mål vækkede desværre letterne og der gik ikke længe førend at de fik bragt sig foran med 2-1. Som var resultatet efter 2. periode.

I 3. periode slog den lettiske rutine til og fik hurtigt bragt sig foran med 3-1. Men selv om vi hurtigt efter fik reduceret til 3-2, så var de lige den tand bedre og kampen endte desværre 6-2.
Men det var dejligt at se af holdets fremtids spillere gik på med krum hals og det ser rigtig lovende ud for fremtiden.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentarer til kampen:
Vi spiller en rigtig god kamp og formår at kommer foran i kampen. Desværre mangler vi lige de sidste profiler til at afgøre kampen, så i stedet for at det blev stolpe ind, så blev det stolpe ud.
De unge spillere gjorde en rigtig god kamp og arbejdede frygtløst i hele kampen.
Jeg ser meget frem til at arbejde med alle de unge og nye spillere de næste par år, inden det igen går løs ved VM i 2011.


Danmark blev vinder af Fair Play pokalen.

Henriette Østergaard blev hyldet for at have spillet 25 landskampe i dag.

Letland rykker tilbage til 1. division og Holland rykkede ned i 3. division.


Holdet lander i Kastrup Lufthavn søndag kl. 13.30


Periodecifre: 0-0, 2-1, 4-1,

Målscorer:
0-1 Henriette Østergaard
1-1 I. Petersone, ass. I. Koka
2-1 I. Petersone, ass. I. Koka
3-1 I. Geca-Miljone, ass. I. Koka
3-2 Josefine Jakobsen, ass. Nikoline Jensen
4-2 I. Petersone, ass. I. Koka
5-2 I. Geca-Miljone, ass. I. Persone, ass. I Koka
6-2 I. Petersone, ass. I Koka og I. Geca-Miiljone

Udvisninger:
Letland 5 x 2 min. Danmark: 5 x 2 min.

Skudstatistik
Letland: 39. Danmark: 34.

Bedste spiller for Danmark: Kamilla Nielsen
Bedste danske spiller i turneringen: Mie Jensen

16.04.2009

Kvinderne: Straffeslagsnederlag til Italien

Som i de foregående kampe, lægger vi godt ud og starter kampen med nogle gode afslutninger mod det Italienske mål.
Og vi sidder godt på kampen. Desværre får vi lukket Italienerne ind i kampen, da vi modtager en udvisning i slutningen af perioden. Den udnytter Italierne til fulde og kan gå til periodepause med en føring på 1-0.

I 2. periode er vi tilbage i kampen, men målet er stadig som forhekset. Først efter en udvisning til Italien midt i perioden, får vi endelig det forløsende mål og får udlignet til 1-1. Italienerne løber ind i et par udvisninger mere, men desværre formår vi ikke at bryde igennem deres boxplay.

3. periode når knap i gang, før end at vi ramler ind i en udvisning. Og som det skete i 1. periode formår Italienerne at få bygget et effektivt powerplay op, som de udnytter til scoringen til 2-1. De danske spillere får rejst sig flot og kæmper videre for at få udlignet og det lykkedes lidt over midtvejsperioden, ved endnu
et powerplay mål - denne gang til os. Efter målet havde vi utrolig mange chancer og skud på mål, men desværre lykkedes det ikke i ordinærtid at få scoret det afgørende mål.

Overtiden bølger i begge ender og da italienerne midtvejs i overtiden får en udvisning, følte man at nu var chancen der for en scoring - men nej - heller ikke her kunne det lade sig gøre, selv om chancerne var der. Overtidsperioden ender 0-0 og det var tid til straffeslag.

Italienerne lagde ud med at score og det gjorde Josefine Jakobsen også. Ved det andet straffeslag brænder Italien, men det gjorde Henriette Østergaard desværre også. Ved det tredie straffeslag brænder Italien, desværre brændte Gosia Leszkowizs også. Så nu skulle vi ud i en mod en i straffe. Italien scorer på deres og desværre brændte Nikoline Jensen sit, så Italien
kunne trække sig sejrrigt ud af kampen og glæde sig over deres 2 første point.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentarer til kampen:
Vi kom tungt i gang. Især vores forsvar virkede tungt og får ikke clearet zonen som vi skal. Vi spiller os ind i kampen igen, da Italien ikke har særligt meget at byde på. De chancer Italien får, skyldes vores egne fejl og ikke nogle som de spiller sig til.
Holdet står godt sammen og arbejder godt for hinanden. Det er så ærgerligt at vi ikke lige får hevet det afgørende mål hjem.


Josephine Svendsen blev hyldet for at have spillet 25 landskampe i dag.

I morgen har vi hviledag kun afbrudt med 5 kvarters træning. Næste kamp er på lørdag kl. 16.45 hvor vi møder Letland.


Periodecifre: 1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0 (straffeslag)

Målscorer:
1-0 S. Florian PP1
1-1 Josefine Jakobsen, ass. Charlotte Densing PP1
2-1 A. Divonne de la Forest, Ass. R. Fiorese
2-2 Josefine Jakobsen

Udvisninger:
Italien: 7 x 2 min. Danmark: 3 x 2 min.

Skudstatistik
Italien: 34. Danmark: 33.

Bedste spiller for Danmark: Josefine Jakobsen

15.04.2009


Nederlag til Storbritannien

Så blev det endelig kampdag igen, efter en velfortjent hviledag, som bestod af 5 kvarters træning og derefter afslapning. Der er flere spillere som lider af belastningsskader, og som havde fortjent en lille hvilepause.

Kampen startede som de andre kampe med et godt pres mod Storbritanniens mål, men vi mangler lige det sidste for at få pucken ind over mållinien. I stedet får Storbritannien powerplay som vi overlever i første omgang, men netop som vi bliver fuldtallige scorer Storbritannien på en flot styring. Kort tid efter render vi ind i endnu en udvisning og den scorer de desværre på.
Det var nu ikke kun os som blev ramt af udvisninger, og det blev udnyttet ca. midtvejs i perioden, hvor vi får reduceret til 1-2.

I anden periode kom spillerne til flere chancer, men det var svært at komme forbi de til tider hårdt spillende briter og selv om vores målmand kæmpede for at holde pucken ude af målet, får de desværre alligevel scoret til 1-3 i anden periode.

I tredje periode knoklede spillerne på for at komme op og få scoret, og de havde chancer nok, men som i de foregående perioder var det desværre ikke nok til en scoring. I de sidste 2 minutter af kampen spillede vi uden målmand og der blev presset godt,
men desværre uden resultat og perioden endte målløs.

Det skal siges at spillerne kæmpede for hinanden og spillede en rigtig god kamp, men i dag var det os der havde stolpe ud, og ikke heldet med os mod et fysisk stærkt hold fra Storbritannien.
Vores debutanter spiller nogle rigtig flotte kampe og det ser meget lovende ud i de kommende år, især også med tanke på de unge spillere som der er ude i klubberne.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentarer til kampen:
Det var vores kamp og vi spillede rigtig godt. Det er rigtig ærgerligt at vi ikke får udnyttet vores chancer. Vi havde Storbritannien hvor vi ville have dem, og jeg synes at vores powerplay fungerede. Desværre var vi bare ikke effektive nok.

Gosia Leszkowizs og Nanna Holm Glass blev begge hyldet for at have spillet 50 landskampe i dag.

Næste kamp er i morgen hvor vi møder Italien kl. 20.15

Kvindelandsholdet ønsker samtidig Herrer landsholdet pøj pøj med kampene i Tyskland og held og lykke ved VM.

Periodecifre: 1-2, 0-1, 0-0,

Målscorer:
0-1 A. Taylor, ass. B. Kavanagh
0-2 E. Turner, PP1
1-2 Simone Jacquet, Ass. Charlotte Densing PP1
1-3 A. Taylor

Udvisninger:
Danmark: 6 x 2 min. Storbritannien: 6 x 2 min.

Skudstatistik
Danmark: 23, Nordkorea: 34.

Bedste spiller for Danmark: Christina Andersen

En lille fodnote: I Nordkorea er ishockey en kvindesport. De har 800 kvindelige ishockeyspillere og 400 mandlige ishockeyspillere.

13.04.2009

Ærgerligt nederlag til Nordkorea

Vi lægger flot ud med et godt pres mod det nordkoreanske mål og det resulterer i en hurtig scoring i powerplay til 1-0. Men 4 minutter efter får Nordkorea udlignet på et powerplay mål, så første periode ender 1-1.

Man skal endelig ikke tage fejl af nordkoreanerne, de er små og hurtige og får spillet sig godt ind i kampen. Desværre så godt at de kommer foran 1-2, 5 minutter inden i 2. periode, men kort tid efter udligner vi og der kommer lidt ro på spillet.

Desværre får vi igen lukket nordkoreanerne ind i kampen og de får scoret kort før tid til 2-3. Det passede ikke lige de danske spillere, så kun 8 sekunder efter, lå pucken inde i Nordkoreas mål og vi fik udlignet til 3-3. Dette holdt ind til 2. periode sluttede.

3. periode endte 0-0, selv om der var godt med chancer til begge hold. Vi havde overtaget i slutningen af perioden, men pucken ville ikke passerer deres målmand, så endnu engang måtte vi ud i en overtidsperiode.

Nordkorea får desværre scoret 3 minutter inde i overtidsperioden og vi måtte derfor nøjes med 1 point i denne kamp.

Det var en kamp med spænding og de danske spillere kom utroligt flot tilbage i kampen hver gang Nordkorea havde scoret.

Så til dem der siger at kvindehockey er kedeligt, skulle komme en tur til Italien og se de danske kvinder spille. De forstår at bevare spændingen lige til det sidste.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentarer til kampen:
Vi fik en rigtig god start på kampen og man kunne se at spillerne havde haft god brug for hvileformiddagen og de virkede klar og fattede i forhold til konceptet. Vi spiller en rigtig god første periode, hvor vi holder aftalerne, men Nordkorea kommer ind i kampen, da vi begynder at spille defensivt. Det betyder at vi hele tiden skal arbejde op af bakke i forhold til det niveau vi var på og spillerne begynder at virke trætte og arbejder ikke hårdt nok hjem af.

Nu var det kun 2. kamp og spillerne fortsætter med deresgode moral og positive indstilling. Det var ikke fortjent at Nordkorea fik scoret i overtiden, men vi ser fremad og arbejder på at blive mere skarpe i vores afslutninger.

I morgen er der kampfridag, men det betyder ikke at spillerne holder fri, da der er 5 kvarters træning om formiddagen.

Næste kamp er på onsdag hvor vi møder Storbritannien kl. 16.45.

Periodecifre: 1-1, 2-2, 0-0, 0-1

Målscorer:
1-0 Zette Haagensen, ass. Josephine Svendsen, PP1
1-1 SG Ri, PP1
1-2 CO O
2-2 Josefine Jakobsen, Josephine Svendsen, PP2
2-3 HM Ryu, ass. YS Yon
3-3 Gosia Leszkowizs
3-4 SH Kim, HR Kim - overtid

Udvisninger:
Danmark: 3 x 2 min. Nordkorea: 9 x 2 min,

Skudstatistik
Danmark: 33, Nordkorea: 31.

Bedste spiller for Danmark: Gosia Leszkowizs
 

 

12.04.2009

Spændende sejr over Holland

Så er VM endelig kommet i gang og i den første kamp skulle vi møde Holland.

Det kunne mærkes på starten af kampen, at spillerne havde VM nerver på, og de virkede meget nervøse til at starte med. Det er der ikke noget at sige til, da holdet er meget ungt og stiller med 7 debutanter ud af 20 spillere.
Alligevel formåede de at presse hollænderne godt, men det var svært at passerer den hollandske målmand, som stod rigtig godt. Det kan man også se på skudstatikken som siger 33-16 til Danmark.
I slutningen af 1. periode formår hollænderne dog at score i overtal, så perioden ender 0-1.

I 2. periode fortsætter vi presset, men pucken vil bare ikke passerer den hollandske keeper førend i slutningen af perioden og det var en befrielse for holdet, da Josefine Jakobsen fik udlignet til 1-1.

3. periode starter med en kæmpe chance til os, men desværre uden resultat. Og selv om spillet primært foregik i den hollandske zone, var målet som forhekset, så perioden endte målløs.

Der skulle spilles 5 minutters overtid, hvor vi startede med at spille 4 mod 3. Den endte også målløs, så vi måtte ud i straffeslag - 3 til hvert hold. Holland brændte deres første straffeslag, Josefine Jakobsen scorede på vores første. Holland brændte også deres andet straffeslag og da Henriette Østergaard scorede på sit straffeslag, var kampen endelig afgjort til vores fordel.
Man må sige at spillerne holdt spændingen lige til det sidste og det var en fornøjelse at kunne høre "Der er et yndigt land", da kampen var slut.

Efter kampen kunne man tydeligt mærke på spillerne, at det var godt for dem at komme i gang og troen på sig selv og selvtilliden har fået et gevaldigt løft op af.

Landstræner Denis Larsen har følgende kommentarer til kampen:
Jeg synes at det var en hård kamp, forstået på den måde, at spillerne var meget nervøse. Man kunne godt se at det var den første kamp i turneringen, og at der var nye systemer og spillere der skulle tilvænnes hinanden. Det vigtigste var at de holder det koncept som vi kører efter, og det må man sige at de gjorde. Spillerne gjorde det rigtig godt og de blev ved med at tro på det.
De støttede op om hinanden og hjalp hinanden ved at holde en positiv stemning i boksen, som gjorde at de virkelig fungerede som et hold.

Periodecifre: 0-1, 1-0, 0-0, 0-0 Straffeslag 1-0.

Målscorer:
0-1 S. Wielenga, ass. L. Erades PP
1-1 Josefine Jakobsen, ass. Henriette Østergaard
2-1 Henriette Østergaard - straffeslag

Udvisninger:
Danmark: 4 x 2 min. Holland: 6 x 2 min

Skudstatistik
Danmark: 33, Holland: 16.

Bedste spiller: Mie Jensen som også havde 25 kamps jubilæum.

 

30.01.2009

Kvindelandsholdet testes på søndag

 
Søndag d. 1. februar samles kvindelandsholdet til en testdag i Ryparkens Idrætsanlæg.

Følgende spillere er indkaldt:

Målmænd:
Kamilla Nielsen
Bianca Juul-Hansen
Katrine R Sørensen

Backs:
Charlotte Densing
Julie Davidsen
Zette Haagensen
Joy Kuc
Sasha Jensen
Simone Jacquet
Louise Louring
Johanne Andersen

Angribere
Louise Itenov
Christine Andersen
Josephine Svendsen
Gosia Leskowitz
Anne Larsen
Cecilie Tidmand
Mie Jensen
Josephine Asperup
Nikoline Jensen
Marianne Lygteskov
Josefine Persson
Katarina Ellegård
Natasha Jensen

Dagens program er følgende:

Kl. 11.15 Mødetid / Info
Kl. 11.30 3 km. løbetest
Kl. 12.00 Fysprogram
Kl. 12.30 Ispas
Kl. 15.00 Evaluering

Nærmere oplysninger omkring kvindelandsholdet kan fås hos cheftræner Denis Larsen på tlf. 5188 8017.

 

28.12.2008

Kvindelandsholdet tabte til Segeltorp


Efter et knebent nederlag i går på 2-1 til de svenske mestre blev det i dag, søndag, til et større nederlag på 6-1.
 
Cheftræner Denis Larsen forklare, at nederlaget primært skyldes, at spillerne var tunge i deres ben efter at have været igennem en hård fystræning lørdag, samt at Segeltorp havde fået otte af deres udlændinge hjem efter juleferie.
 
Efter kampen lørdag havde trænerstaben haft backerne og angriberne til teori i hver deres gruppe – det gjorde, at spillerne i kampen havde en bedre forståelse for, hvordan de skulle spille. Det gjaldt især de unge spillere, hvor det er nyt for dem at spille på landsholdet med spillere fra andre klubber.
 
Landstræner Denis Larsen slutter:
 
- Vi skal stadig skal minimere vores egne fejl, da det er dem vi bliver straffet hårdt på. Jeg er dog samtidig stolt over den måde, spillerne har tacklet kampene på, og jeg glæder sig til at arbejde videre med dem frem mod VM.
 
Danmarks målscorer var Josefine Persson, ass. Henriette Østergaard
Periodecifre: 2-0, 2-1, 2-0
Skudstatistik: 43-18.

27.12.2008

Kvindelandsholdet tabte knebent til Segeltorp


Med et knebent nederlag på 2-1 til de svenske mestre fra Segeltorp er kvindelandsholdet så småt i gang med forberedelserne til VM i april.

Landstræner Denis Larsen siger følgende: På grund af nerver kommer vi lidt sent ud af starthullerne, men vi får spillet os godt ind i kampen.
Da vi har mange nye spillere med, som ønskede at tage initiativer, blev det ind i mellem til nogle personlige fejl. Det vil vi få arbejdet på til kampen i morgen.
Denis Larsen mener at kampen var godkendt og han synes at det lover rigtig godt og positivt for det fremtidige landshold.

Periodecifre: 2-0, 0-0, 0-1
Dansk målscorer var Josefine Persson, ass. Josefine Jacobsen og Henriette Østergaard
Skudstatistik: 73-11

De danske kvinder spiller retur søndag kl. 13.00.

19.12.2008

Kvindelandsholdet til Sverige


Mellem jul og nytår drager kvindelandsholdet på en kort til Sverige, hvor holdet skal spille to træningskampe mod de svenske mestre fra Segeltorp.

Turen er kommet i stand i tæt samarbejde med SIU og JIU, og holdet består af meget unge lovende spillere.

Kampene bliver spillet lørdag d. 27. december 2008 kl. 15.00 og søndag d. 28. december 2008 kl. 13.00.

Landstræner Denis Larsen har udtaget følgende spillere til turen:

Målmænd
Nanna Holm Glaas
Louise Aksglæde Larsen

Backs
Johanne A. Andersen
Charlotte Densing
Camilla Søgaard
Simone Jaquet
Zette Haagensen
Joy Kuch
Julie Davidsen
Michelle Holm

Forwards
Anne Larsen
Mie Jensen
Henriette Østergaard
Josephine Svendsen
Josefine Jacobsen
Katrine Ellegaard
Cecilie Tidmand
Katrine B. Carstensen
Marianne Lygteskov
Josefine Asperup
Mie Amelang
Line Ernst

22.10.2008

Nye trænere på kvindelandsholdet

Med virkning fra 1. november har DIU ansat Denis Larsen som cheftræner for kvindelandsholdet.

Denis, som er uddannet fysioterapeut, har gennem mange år været klubungdomstræner i bl.a. Gentofte, Rungsted og Rødovre, og han har de seneste sæsoner trænet SIU’s pigehold.

Ligeledes med virkning fra 1. november er Amar Jets’ dametræner, Bjarke Glashoff, ansat som ass. træner for kvindelandsholdet.

Denis Larsen vil nu sammensætte sit team omkring kvindelandsholdet, hvorefter der vil blive meldt ud om landsholdets aktivitetsplan for resten af sæsonen.

 

30.03.2008

Kvindelandsholdet: Kneben sejr over Italien.


De danske løvinder vandt knebent 3-2 over Italien i deres sidste VM kamp. Efter at have været bagud 0-1 efter 1. periode, kæmpede de danske kvinder sig tilbage i kampen og vandt 2. periode 2-0. 3. periode blev mere lige med en scoring til hvert hold.
Italienerne prøvede at tage deres målmand ud til sidst, men kvinderne bevarede deres føring og vandt dermed kampen. Desværre var sejren ikke nok til oprykning til 1. division, da Østrig har vundet alle deres kampe og dermed rykker op i 1. division.

Kampens bedste spiller for Danmark blev Charlotte Densing

Periodecifre: 0-1, 2-0, 1-1

Skudstatistik: 23-30

Målscorer:
10.42 0-1 Anna De La Forest De Divonne, ass. Evelyn Bazzanella
23.28 1-1 Henriette Østergaard, ass. Josefine Jakobsen og Marie Linander Henriksen PP1
39.04 2-1 Charlotte Densing, ass. Marie Linander Henriksen PP1
46.35 2-2 Federica Zandegiacomo Mastrotofolo, ass. Valentina Bettarini og Linda De Rocco PP1
58.26 3-2 Josefine Jakobsen

Udvisninger:
Danmark: 5 x 2 min. Italien: 5 x 2 min.

Bedste spiller i turneringen for Danmark blev:
Marie Linander Henriksen

Holdet lander i Kastrup Lufthavn mandag kl. 11.00

29.03.2008

Kvindelandsholdet: Sikker sejr over Australien


De danske løvinder vandt i dag  12-1 over Australien.
Alle spillere var i gang og der blev plads til holdets 2. keeper Kamilla Nielsen i målet, og hun stod en rigtig god kamp.
Skudstatistikken lød på 52-20 til Danmark.
Med sejren i dag sikrede holdet sig sølvmedaljer og der er nok ingen tvivl om at det bliver Østrig der rykker op i 1. division.

Landstræner Søren Gjerding har følgende kommentar til kampen:
Der var tilfredshed over hele linien og alle spillere gjorde deres job.

Kampens bedste spiller for Danmark blev Marie Linander Henriksen
 

Søndag spiller holdet deres sidste kamp mod Italien kl. 18.00 dansk tid

Periodecifre: 6-0, 4-1, 0-2

Målscorer:
00.36 1-0 Marie Linander Henriksen, ass. Simone Jacquet og Henriette Østergaard
02.21 2-0 Marie Linander Henriksen, ass. Josefine Jakobsen og Henriette Østergaard
08.24 3-0 Josefine Jakobsen, ass. Simone Jacquet
10.05 4-0 Maria Olausson, Charlotte Hansen
12.13 5-0 Marie Linander Henriksen, Charlotte Densing PP1
17.25 6-0 JOsefine Jakobsen, Simone Jacquet SH1
20.51 6-1 Sandra Cameron, ass. Kelly Stock og Traci Cummings
21.00 7-1 Josephine Svendsen, ass. Louise Louring
36.28 8-1 Marie Linander Henriksen, ass. Josefine Jakobsen og Charlotte Densing
36.49 9-1 Maria Olausson, ass. Gosia Leszkowizs
39.14 10-1 Maria Olausson, ass. Josefine Jakobsen og Henriette Østergaard
48.42 11-1 Marie Linander Henriksen, ass. Maria Olausson og Charlotte Densing PP2
49.38 12-1 Marie Linander Henriksen, ass. Henriette Østergaard og Josefine Jakobsen PP1

Udvisninger:
Danmark: 3 x 2 min. Australien: 9 x 2 min.

Programmet for søndag d. 30.3 ser således ud:
09.00 9.30 morgenmad
10.30 11.00 Run/Stretch
11.30 12.30 Møde
12.30 13.00 Frokost
13.30 15.30 Rest
15.45 16.30 Aftensmad
16.45 17.00 Team møde
17.20 18.20 Opvarmning og omklædning
18.20 18.40 On ice opvarmning
18.55 på is
19.00 21.30 Kamp mod Italien
21.30 22.00 closing ceremonies
22.00 23.00 Cool down / omklædning
23.00 Varm mad

27.03.2008

Kvindelandsholdet: Sejr over Holland


 
De danske løvinder vandt i dag 3-0 over Holland. De danske kvinder dominerede kampen og skudstatistikken lød på 49-9 i dansk favør. Men de danske kvinder fik skudt den hollandske keeper så varm, at det var svært at få scoret på hende.

Landstræner Søren Gjerding har følgende kommentar til kampen:
Vi havde fuld kontrol over kampen fra første minut og bevarede den gennem hele kampen. Kun en god hollandsk målmand, som skudstatistikken også siger, gjorde at sejren ikke blev større.

Kampens bedste spiller for Danmark blev Marie Linander Henriksen.

Holdet har kamp fridag fredag og møder Australien lørdag kl. 19.30 dansk tid.

Periodecifre: 2-0, 0-0, 1-0

Målscorer:
02.52 1-0 Henriette Østergaard, ass. Marie Linander Henriksen
14.38 2-0 Marie Linander Henriksen, ass. Simone Jacquet PP1
40.35 3-0 Josefine Jakobsen, ass. Henriette Østergaard

Udvisninger:
Danmark: 2 x 2 min. Holland: 9 x 2 min.

Programmet for fredag d. 28. marts 2008:
09.15 9.45  Morgenmad
10.00  13.00  TBA
13.15  13.45  Frokost
14.00  15.00  Opvarmning og omklædning
15.00  16.00  Istræning (Rink A)
16.00  17.00  Cool Down / omklædning
17.45  18.15  Aftensmad
19.00  21.00  Outdoor Festival with all teams
21.15  21.45  Team møde / Snack
23.00   Sov godt
   
Programmet for lørdag d. 29. marts 2008:   
09.00  9.30  morgenmad
09.30  10.00  Team møde
10.45  11.45  Opvarmning og omklædning
11.45 12.15  Istræning (Rink B)
12.15 13.15  Cool down / omklædning
13.30  14.00  Frokost
14.00  16.00  Rest
16.30  17.00  Team Møde
17.15  17.45  Aftensmad
18.50  19.50  Opvarmning og omklædning
19.50  20.10  On ice opvarmning
20.25   på is
20.30  23.00 Kamp mod Australia
23.00  00.00  Cool down / omklædning
00.00  00.20  Varm mad
00.30   Sov godt

26.03.2008

Kvindelandsholdet: Nederlag til Østrig

De danske kvinder tabte her til eftermiddag 1-3 til Østrig.

Hvis kvinderne havde scoret på de to store chancer, de havde i første periode, ville kampen have fået et helt andet forløb. Men desværre var det Østrig, som først fik gang i scoringen. De danske kvinder kæmpede for at komme tilbage i kampen, men der var desværre ikke mulighed for at få målmanden ud til sidst, så man kunne have satset på en ekstra mand i marken.

Holdet møder i morgen Holland kl. 12.30 dansk tid.

Periodecifre: 0-0, 0-2, 2-1

Målscorere:
24.32 0-1 Denise Altmann, ass. Esther Kantor
27.13 0-2 Eva Schwarzler
45.59 1-2 Henriette Østergaard, ass. Josefine Jakobsen PP1
58.27 1-3 Eva Schwarzler, ass. Denise Altmann PP1
58.52 2-3 Maria Olausson, ass. Anne Sofie Clausen

Udvisninger:
Danmark:  3 x 2 min. Østrig: 4 x 2 min.

Programmet for torsdag d. 27. marts 2008:
07.45   Morgenmad
08.15  Opvarmning og omklædning
09.15  Is træning (Rink A)
09.45  Cool Down / omklædning
10.30  frokost
11.00  team møde
11.50  Opvarmning og omklædning
12.50  On ice opvarmning
13.25   på is
13.30  Kamp mod NED
16.15 Cool Down / omklædning/snacks
17.45  Aftensmad (måske 17.30)
19.30  team møde
21.15  Snack
23.00  Sov godt

25.03.2008

Kvindelandsholdet: Sikker sejr over Nordkorea

Efter en nervøs start fik de danske kvinder en god start på VM med en 5-1 sejr over Nordkorea.


Scoringerne blev indledt af landsholdets 75 kamps jubilar, Louise Itenov. I samme kamp havde Louise Louring 50 kamps jubilæum og spillede en rigtig god jubilæumskamp.

Søren Gjerding havde følgende kommentarer til kampen:

'Det var en svær kamp på grund af deres hurtighed på skøjter og deres stokketeknik. De kunne vende på en 5-øre og var noget svære at tage pucken fra på grund af vores spilleres størrelse og deres hurtighed. Men vi spillede en meget, meget koncentreret kamp, selv om vi i perioder var presset.'

Spillerne takker de 28 danske rød/hvide tilskuere, som var rejst til Finland for at heppe på holdet.

Holdet møder i morgen Østrig kl. 12.30 dansk tid.

Periodecifre: 2-0, 2-0, 1-1

Målscorere:
04.21 1-0 Louise Itenov, ass. Dorthe Schäffer
16.26 2-0 Marie Linander Henriksen, ass. Josefine Jakobsen
26.26 3-0 Josefine Jakobsen, ass. Marie Linander Henriksen PP1
39.29 4-0 Henriette Østergaard, ass. Marie Linander Henriksen og Josefine Jakobsen.
41.52 5-0 Anne Sofie Clausen, ass. Mie Jensen
48.06 5-1 Sol Gyong Ri

Kampens bedste spiller blev Josefine Jakobsen.

Udvisninger:
Danmark: 5 x 2 min. Nordkorea: 6 x 2 min.

Programmet for onsdag d. 26. marts 2008:
7.45  8.15  Morgenmad
8.15  9.15  Opvarmning og omklædning
9.15  9.45  Is træning
9.45  10.30  Cool Down / omklædning
10.30  11.00  Frokost
11.00  11.30 Feam møde
11.50  12.50  Opvarmning og omklædning
12.50  13.10  On ice opvarmning
13.25   på is
13.30  16.15 Kamp mod Austria
16.15 17.15  Cool Down / omklædning/snacks
17.45  18.15  Aftensmad (måske 17.30)
19.30  20.00  Team møde
21.15  21.30  Snack
23.00  Sov godt

 

22.03.2008

Kvinderne: Uafgjort mod Østrig i testkamp

Kvinderne er p.t. i VM-træningslejr i Finland, hvor de i dag har spillet træningskamp mod Østrig.
 

Efter at Danmark havde været foran 6-4, kom Østrig tilbage i kampen og fik scoret til 6-6 inden for de sidste par minutter.

De danske målscorere var Gosia Leszkowicz med 2 mål, Anne Sofie Clausen med 2 mål, Maria Olausson med 1 mål og Marie Linander Henriksen med 1 mål.

For at indøve IIHF's regler ved uafgjorte kampe valgte holdene at spille 10 minutter Sudden Victory. Da den endte målløs, fortsatte holdene i straffeslag. 

Her scorede Simone Jacquet og Maria Olausson hver et mål, så de danske kvinder vandt straffeslagskonkurrencen med 2-0.
 
I morgen tager kvinderne på udflugt og træner sidst på aftenen. Mandag står på træning og flytning til Vierumäki, hvor VM finder sted.
 
Tirsdag går VM så for alvor i gang, og holdets første kamp bliver mod Nordkorea kl. 12.30 dansk tid.

21.03.2008

Danske kvinder på oprykningsjagt

 

Danmarks kvinder går efter oprykning ved VM i Finland

 
Fra den 25-30 marts skal det danske kvinde ishockey landshold deltage i VM division II. Turneringen afholdes i Vierumäki, Finland og modstanderne bliver – i nævnte rækkefølge - Nordkorea, Østrig, Holland, Australien og Italien.
Der er dermed lagt op til en finalekamp mellem Danmark, som sidste års nedrykkere fra Division I, og Italien, der blev nr. 2 i Division II.
 
- ”Italien satser meget hårdt på kvinde-ishockey og kan derfor blive en meget svær modstander og herudover kan et hold som Nordkorea også sagtens overraske, da vi ikke kender noget til dem på forhånd, andet end de har trænet hårdt og er meget motiverede”, siger landstræner for Danmark Søren Gjerding og fortsætter.
 
- ”Vi er godt forberedte til turneringen, på trods af et par uheldige skader blandt to af vores nøglespillere. Specielt vores målvogter er i topform og kommer direkte fra finalekampene i den stærke svenske liga. Vi håber på at spille en god turnering og dermed vende tilbage til division I.”
 
Kvindelandsholdet tager afsted på fredag d. 21 marts kl. 10 fra Københavns Lufthavn og spiller sin første kamp i turneringen tirsdag den 25 marts.
 
For mere information kontakt Lanstræner Søren Gjerding på 40 83 55 94.
 
Nr
Pos
Fornavn
Efternavn
Født
Klub
1
GK
Kamilla
Nielsen
25-01-1991
Hvidovre
20
GK
Nanna Holm
Glaas
24-05-1985
Segeltorp
 
 
 
 
 
 
3
D
Dorthe
Schæffer
12-08-1974
Herlev
7
D
Katrine
Schlichting
13-06-1989
Rødovre
15
D
Marie Linander
Henriksen
19-12-1986
Niagara Purple Eagles
16
D
Zette Filsøe
Haagensen
19-02-1991
Hvidovre
21
D
Louise
Louring
13-12-1982
Herlev
22
D
Charlotte
Densing
05-08-1988
Herlev
23
D
Simone
Jacquet
23-04-1987
Odense
24
D
Julie
Davidsen
28-06-1991
Vojens
 
 
 
 
 
 
2
F
Mie
Jensen
08-09-1989
Rødovre
5
F
Josefine
Jakobsen
17-05-1991
Herlev
6
F
Charlotte
Hansen
08-12-1980
Rødovre
8
F
Gosia
Leskowizs
25-02-1975
Herlev
10
F
Josephine
Svendsen
09-10-1989
Rødovre
11
F
Louise
Itenov
13-11-1979
Rødovre
12
F
Anne Sofie
Clausen
13-07-1988
Herning
17
F
Henriette Funch
Østergaard
09-05-1990
Herning
18
F
Maria
Olausson
30-07-1983
Robert Morris Colonials
19
F
Katarina Lund
Nielsen
04-04-1988
Hvidovre
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Team Officials:
 
Headcoach
Søren
Gjerding
 
Ass. Coach
Laura
MacKenzie
 
Goalkeeper Coach
Micke
Wernblom
 
Team Manager
Mette
Østergaard
 
Equipmentmanager
Jan
Albert
 
Ass. Equipmentmanager
Lars
Wolff
 
Fysioterapeut
Siw
Myhre
 
General manager
Hans
Boesen
 

 

23.02.2008

Kvinderne: Nederlag til Norge


Efter sejren i går, måtte kvinderne desværre se sig slået af Norge med 1-3.

Assisterende træner Laura MacKenzie har følgende kommentarer til kampen:
I de første 10 minutter startede vi meget stærkt ud, hvor vi satte tempoet. Efter et par udvisninger, kom Norge dog stærkt tilbage.
I 2. periode gik det bedre og vi fik vores spil til at fungere, Med det resultat at vi vandt perioden 1-0.
I 3. periode har vi rigtig mange chancer, men formår ikke at score på vores muligheder. Hvor Norge scorede på 2 af deres chancer. Vi dominerede i slutningen af kampen, men kunne ikke få pucken i mål
Til sidst tog vi målmanden ud, men det betød desværre at Norge scorede til 1-3 i tomt mål

Tak til Amar Jets for den store hjælp i forbindelse med afviklingen af de to kampe.

Periodecifre:
0-0, 1-0, 0-3

Målscorer:
36.52 1-0 Gosia Leskowicz, ass. Josefine Jakobsen og Henriette Funch Østergaard
45.38 1-1 Hege Ask, ass. Iselin Haugland Johansen
48.44 1-2 Hege Ask, ass. Ingvild Farstad
59.40 1-3 Hege Ask - tomt mål

Udvisninger
Danmark: 3 x 2 min.
Norge: 3 x 2 min.

Bedste spiller for Danmark: Charlotte Densing
Bedste spiller for Norge: Hege Ask

Kvindernes sidste samling inden VM i Finland er i den 14.-16. marts i Hvidovre Skøjtehal.

Mandag d. 25. februar kl. 19.00 spiller det sjællandske kvindeunionshold kamp mod et udvalgt skånsk hold. Kampen bliver spillet i Kockums i Malmø.
Det kan blive spændende at følge dette unge holds spillere i bestræbelserne på at komme op på Kvindelandsholdet.

 

22.02.2008

Kvinderne: Sejr over Norge


Det danske kvindelandshold vandt her til aften 4-3 over Norge i den første af 2 venskabskampe.

Assisterende landstræner Laura har følgende kommentarer til kampen:
Vi var lidt nervøse i første periode. Vi havde megen spil, men ikke mange scoringsmuligheder.
Norge udnyttede deres powerplay og vores fejl.
Vi kom stærkt tilbage i 2. og 3. periode, hvor alle vores 3 kæder spillede rigtig godt og udnyttede vores muligheder, samt scorede på vores chancer.

Kvinderne spiller returkamp lørdag kl. 17.00 i Kastrup Skøjtehal.

Periodecifre: 0-2, 2-0, 2-1

Målscorere:
05.56 0-1 Henriette Sletbak, ass. Ingrid Renlie og Hege Ask (PP1)
08.36 0-2 Henriette Sletbak, ass. Ingrid Renlie og Mari Skara Heen
22.39 1-2 Josefine Jakobsen, ass. Gosia Leszkowicz
28.51 2-2 Josefine Jakobsen
44.55 2-3 Camilla Hille, ass. Ingvild Farstad og Andrea Gether-Rønning
48.39 3-3 Josefine Jakobsen, ass. Henriette Funch Østergaard og Dorthe Schäffer
50.49 4-3 Henriette Funch Østergaard, ass. Zette Filsøe Haagensen og Dorthe Schäffer

Udvisninger:
Danmark:  2 x 2 min., Norge: 5 x 2 min

Bedste spiller:
Danmark: Mie Jensen
Norge: Henriette Sletbak

 

13.02.2008

Kvindelandsholdet spiller kampe mod Norge


I dagene d. 22.-23. februar møder de danske løvinder Norge i 2 træningskampe. Kampene er et led i forberedelserne til det forestående VM i Finland, som finder sted d. 25.-30. marts.

Kampene bliver spillet i Kastrup Skøjtehal fredag d. 22. februar kl. 20.00 og lørdag d. 23. februar kl. 17.00.

Landstræner Søren Gjerding har udtaget følgende spillere til kampene:

Målmænd
Kamilla Nielsen, Hvidovre
Louise Larsen, Rødovre

Backs
Louise Louring, Herlev
Dorthe Schæffer, Herlev
Simone Jacquet, Odense
Charlotte Densing Petersen, Herlev
Katrine Schlichting, Rødovre
Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Julie Davidsen, Vojens
Joy Kuch, Hvidovre

Forwards
Henriette Funch Østergaard, Herning
Josefine Jakobsen, Herlev
Gosia Leskowitzs, Herlev
Josephine Svendsen, Rødovre
Mie Jensen, Rødovre
Anne Sofie Clausen, Herning
Katarina Lund Nielsen, Hvidovre
Charlotte Hansen, Rødovre
Cecilie Tidmand, Amar
Katrine Ellegaard, Hvidovre
Sacha Jensen, Rødovre

 

Ellegaard, Katarina, Zette, Joy og Kamilla før landskampen imod Norge 2007:

16.12.2007

Kvinderne: Dobbeltsejr over Norge

Det blev til endnu en sejr over Norge i går, da de danske løvinder vandt returkampen med 3-1.

Vi har ikke fået nogle informationer der oppe fra, så vi kan ikke oplyse målscorerne.

Hvis man ønsker at se klip fra kvindernes kampe i Norge. Kan de ses på www.hockey.no

Norge kommer til Danmark til februar, hvor begge hold endnu engang vil teste formen af.

Kampene bliver spillet i Kastrup Skøjtehal.

 

14.12.2007

Kvinderne: Sejr over Norge

De danske kvinder mødte her til aften Norge i en træningskamp i Oslo.

Efter at have været bag ud 1-4 fik kvinderne kæmpet sig stærkt tilbage og vandt kampen 6-4.

De spiller retur opgør i morgen kl. 17.00 i Oslo.

 

12.12.2007

Kvindelandsholdet til Norge

Kvindelandsholdet rejser d. 13. december til Norge for at spille 2 træningskampe.

Norge bevarede deres plads i 1. division, men ønsker stadig at bruge de danske kvinder som sparringspartner, da vi altid har spillet noget tætte kampe imod dem.

Kampene bliver spillet d. 14. december kl. 19.45 og d. 15. december kl. 17.00

Følgende spillere er udtaget:

Mie Jensen, Rødovre
Henriette Funch Østergaard, Herning
Charlotte Hansen, Rødovre
Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Josephine Svendsen, Rødovre
Louise Itenov, Rødovre
Kamilla Nielsen, Hvidovre
Marie Linander Henriksen, USA
Josefine Jakobsen, Herlev
Nanna Holm Glaas, Sverige
Charlotte Densing Petersen, Herlev
Simone Jacquet, Odense
Katarina Lund Nielsen, Hvidovre
Julie Davidsen, Vojens
Katrine Ellegaard, Hvidovre
Sacha Jensen, Rødovre
Joy Kuch, Hvidovre
Dorthe Schæffer, Herlev
Louise Larsen, Rødovre
Katrine Schlichting, Rødovre

Yderligere oplysninger kan fås på dnr@ishockey.dk

 

Bruttotruppen 2007 - 2008:

Aktuel spillertrup

# Navn Klub Født Højde cm. Vægt kg. Shoots
Målmænd
IA Bianca Juul-Hansen Amager Ishockey Club 19-06-1991 0 0 L
IA Louise Larsen Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 29-05-1982 0 0 L
1 Kamilla Nielsen Hvidovre Ishockey Klub - Wolves 25-01-1991 0 0 L
20 Nanna Holm Glaas Herlev Hornets 24-05-1985 173 0 L
Forsvarsspillere
IA Dorthe Schäffer Herlev Hornets 12-08-1974 0 0 L
IA Cecilie Tidmand Amager Ishockey Club 04-04-1990 0 0 L
IA Nele Madsen Herning Ishockey Klub 08-10-1983 0 0 R
IA Julie Davidsen Vojens Ishockey Klub 28-06-1991 172 61 L
IA Sacha Søndergaard Jensen Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 30-12-1989 0 0 L
IA Joy Harrishøj Schultz Kuch Hvidovre Ishockey Klub - Wolves 20-03-1990 0 0 L
IA Nynne Lave Glud Hvidovre Ishockey Klub - Wolves 30-12-1991 0 0 L
IA Katrine Schlichting Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub IA 0 0 L
13 Simone Jacquet Odense Ishockey Klub 23-04-1987 179 77 L
15 Marie Linander Henriksen Herlev Hornets 19-12-1986 0 0 L
16 Zette Filsøe Haagensen Hvidovre Ishockey Klub - Wolves 19-02-1991 0 0 L
21 Louise Louring Herlev Hornets 13-12-1982 172 70 L
22 Charlotte Densing Herlev Hornets 02-08-1988 179 71 L
Angrebsspillere
IA Josefine Høegh Persson Hvidovre Ishockey Klub - Wolves 28-03-1994 0 0 L
IA Katarina Byth Carstens Herlev Hornets 06-02-1990 0 0 L
IA Josephine Asperup Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub IA 0 0 IA
IA Katrine Ellegaard Hvidovre Ishockey Klub - Wolves 10-11-1990 0 0 L
IA Nicoline Søndergaard Jensen Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 08-11-1992 0 0 L
IA Katrine Schlichting Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub IA 0 0 L
5 Josefine Jakobsen Herlev Hornets 17-05-1991 165 51 L
6 Charlotte Hansen Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 08-12-1980 0 0 L
8 Gosia Leszkowicz Herlev Hornets 25-02-1975 0 0 L
9 Christina Andersen Herlev Hornets 05-01-1980 0 0 L
10 Josephine Svendsen Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 09-10-1989 168 60 L
11 Louise Itenov Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 13-11-1979 169 53 L
12 Anne Sofie Clausen Herning Ishockey Klub 13-07-1988 0 0 L
17 Henriette Funch Østergaard Herning Ishockey Klub 09-05-1990 168 62 L
18 Maria Olausson Danmarks Ishockey Union 30-07-1983 0 0 L
19 Josefine Quaade Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 05-07-1986 0 0 L
27 Mie Jensen Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub 08-09-1989 160 0 L
28 Katarina Nielsen Hvidovre Ishockey Klub - Wolves 04-04-1988 0 0 L
Kvindelandsholdets organisation:
Landstræner
Ass. træner NN
Fysioterapeut
Siw Myhre
Materialemand
Jan Albert
Holdleder
Mette Østergaard
Manager
Søren Gjerding ny kvindelandstræner

DIU har netop ansat Søren Gjerding som ny træner for kvindelandsholdet. Søren Gjerding afløser Laura Mackenzie på landstrænerposten.
 
Den ny landstræner har mangeårig erfaring som både landsholdsspiller og træner. Som spiller opnåede Søren omkr. 50 landskampe, og han var med ved 4 VM-turneringer. Endvidere spillede Søren i 18 år som elitespiller i først Gladsaxe (4 DM), derefter Rungsted og til slut i Gentofte.
 
På trænersiden var Søren Gjerding spillende seniortræner i 4 år i Gladsaxe og Gentofte og derefter ungdomstræner i Gentofte i ca. 10 år. Han har endvidere 2 år i bagagen som kvindetræner i Gladsaxe.
 
Jobbet som landstræner er ikke nyt for Søren: Han var i 2 år assisterende træner på herrelandsholdet (mens Richard David var cheftræner) og derefter cheftræner for kvindelandsholdet i 5 år fra 1993.
 
Første opgave for den ny landstræner bliver en samling førstkommende week-end i Herlev, hvortil omkr. 30 landsholdsemner er indkaldt. Kvindelandsholdets første landskampe i sæsonen spilles mod Norge den 13-16. december i Norge.

Lagt på ishockey.dk den 05-11-2007 03:58]

2007 - 2008:

30 august 2007:

Kvindelandsholdet deltager i U17 puljeturnering

 

I bestræbelserne på at få Kvindelandsholdet tilbage i 1. division vil holdet i denne sæson deltage i U17/U15 puljeturneringerne.

I første omgang lægger holdet ud i U17 puljeturnering C i Kastrup Skøjtehal, hvor de skal møde Amar Jets, AaB Ishockey og KSF.

Landstræner Laura MacKenzie har udtaget følgende spillere til turneringen:

Målmænd:
Nanna Holm Glaas, Herlev
Kamilla Nielsen, Hvidovre
Bianca Juul-Hansen, Amar Jets

Backs:
Zette Filsøe Haagensen, Hvidovre
Josefine Quaade, Herlev
Charlotte Densing Petersen, Herlev
Simone Jacquet, Odense
Julie Davidsen, Vojens
Joy Kuch, Hvidovre
Dorthe Schæffer, Herlev

Forwards:
Josephine Asperup, Rødovre
Mie Jensen, Rødovre
Henriette Funch Østergaard, Herning
Charlotte Hansen, Rødovre
Josephine Svendsen, Rødovre
Louise Itenov, Rødovre
Anne Sofie Clausen, Rødovre
Josefine Jakobsen, Herlev
Christina Andersen, Herlev
Katarina Lund Nielsen, Hvidovre
Katrine Ellegaard, Hvidovre
Nicoline Jensen, Rødovre

Landsholdets program for weekenden ser således ud:

Fredag d. 31. august 2007:
18.45 Samles i Kastrup Skøjtehal
20.45 Istræning
22.00 Opsamlingsmøde

Lørdag d. 1. september 2007:
14.00 Samles i Kastrup Skøjtehal
16.15 Kamp mod KSF
18.00 Kamp mod AaB Ishockey
20.00 Aftensmad

Søndag d. 2. september 2007:
07.45 Samles i Kastrup Skøjtehal
09.00 Kamp mod Amar Jets
11.30 Opsamlingsmøde.